Követi a közelgő előírást, villanymotort kap a londoni taxi

Bő másfél év múlva már a taxizás feltétele lesz Londonban a villanymotor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tisztán elektromos, csak külső forrásból is tölthető, azaz plug-in hibrid hajtásláncot kap a londoni taxi következő generációja.


Néhány nappal azután, hogy London új polgármestere közzétette a város légszennyezettségének csökkentését célzó terveit, a londoni taxikat gyártó cég is bejelentést tett. Tulajdonképpen 400 millió dollárral támogatják a polgármester céljainak megvalósulását, azáltal, hogy ekkora összeget fektetnek új típusuk sorozatgyártásának elindításába. A bő 113,5 milliárd forintnak megfelelő tőkéhez úgynevezett zöld kötvények piacra dobásával jutott a London Taxi Co.

Hirdetés

A vállalat tulajdonosa az autóiról Európában sem ismeretlen kínai Geely, amely a beruházás jóvoltából évente akár 36 ezer plug-in hibrid londoni taxit is tud majd gyártani. A brit fővárosban azonban jelenleg csupán 23 ezer taxi közlekedik. A megoldást abban látja a Geely, hogy más európai nagyvárosok részére is kínál korszerű „londoni” taxit, ennek kapcsán már meg is kezdődtek a tárgyalások a városvezetőkkel. Nagy-Britanniában 2017 végén indul az új plug-in hibrid taxik gyártása. Vagyis éppen időben, a 2018. január elsejétől életbe lépő új szabályozás előtt. Ekkortól ugyanis csak helyi emissziómentes közlekedésre is alkalmas jármű állítható forgalomba taxiként Londonban, hogy legalább a belvárosi fuvarok kizárólag villanymotorral hajtva teljesíthetők legyenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:57
    Permalink

    És vajon honnan jön a környezetbarát hajtás? Hát persze, hogy a Volvótól. Legalábbis valószínű, bár lehet, hogy a Geely mérnökei is büszkélkedhetnek már saját fejlesztésekkel.

Vélemény, hozzászólás?