Közel 4 év után elkészült az első Tesla Cybertruck

A 2019-ben bemutatott formabontó pickupból 4 év után elkészült az első sorozatgyártott autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az emlékezetes bemutató után majdnem négy évet kellet várni, hogy elkészüljön az első Tesla Cybertruck a márka texasi gyárában. Az első kiszállítások már az idén megkezdődnek.

Ki ne emlékezne a mára már mémmé vált bemutatóra, amikor Elon Musk leleplezte a Cybertruckot? Az első képek alapján sokan egy médiahacket gyanítottak a furcsa pickup körül, hiszen formabontó megjelenését hamar felkapta az internet, és rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert a Cybertruck. A furcsa szerzet megítélését az sem segítette, hogy a világpremieren a Musk által törhetetlenként leírt üveget sikeresen összetörték egy vasgolyóval.
Hirdetés
Bár elsőre hihetetlen, ennek immáron négy éve, ráadásul Musk sem viccelt, nemrégiben tényleg elkészült az első sorozatgyártott Cybertruck, és a prototípushoz képest szinte alig változott. A Tesla a Twitteren jelentette be, hogy legördült a Tesla texasi Gigafactory-ban az első pickup, mellette pedig ott szerepelnek a gyártásában részt vett munkatársak is. Emiatt az autóból nem is látni sokat, de az könnyedén kivehető, hogy valóban megtartotta a prototípus formabontó vonásait a pickup. A poszttal egyidőben az is biztossá vált, hogy már 2023-ban megkezdődnek a kiszállítások, a nagyüzemű gyártás viszont csak jövőre indul. Európába egyelőre biztosan nem érkezik a Ford F-150 Lightning divíziójában induló modell, de Elon Musk nem zárta ki, hogy később az öreg kontinensen is piacra dobja a pickupját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?