Közel 500 lóerősre izmosította az Audi RS3-at az ABT

Közel 500 lóerővel távozott az ABT műhelyéből az Audi RS3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsőre talán szériamodellnek tűnik, ám az ABT műhelyéből érkező RS3 Sportback jóval erősebb a szériaváltozatnál.


Miután az Audi RS3 szedánt kezelésbe vette az ABT és elkészültek az 500 lovas változattal, hozzá is fogtak a Sportback izmosításához. Természetesen a nem elég erősnek lenni, annak is kell látszani elvet követve a dizájnt is átszabták, igaz csak nagyon óvatosan. Először is 20 colos felniket pakoltak az autó alá, amelyek fényes vagy matt feketében pompázhatnak. Akinek esetleg megfeküdné a gyomrát a 20 colos felnik gondolata, kérheti 19 colos változatokkal is a megvadított RS3-at.

A hatalmas papucsok mellett az első sárvédőkre helyezett kis légbeömlők is jelzik, hogy nem akármilyen RS3 áll előttünk. Elöl más jelentősebb módosítást nem végeztek a karosszérián. Hátul a nagyobb átmérőjű kipufogóvégek a legfeltűnőbbek, amelyekből nagyszerű szólamok törnek elő az ABT módosításának hála. Emellett a diffúzoron is faragtak egy kicsit, bár ezt tényleg csak a legélesebb szeműek veszik észre.
Hirdetés

A 2,5 literes, turbófeltöltéses motorból 493 lóerőt és 570 Nm forgatónyomatékot csalogattak elő az ABT motorvezérlő, a töltőlevegő hűtő, és a kipufogórendszer módosításának köszönhetően. Ezekkel a paraméterekkel az ABT RS3 3,7 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet és képes elérni a 300 km/h tempót. Azok számára, akik már túl soknak tartják ezt a közel 500 lóerőt, a tuningcég kínál egy kicsit gyengébb, 453 lóerős változatot is, ami még mindig jóval erősebb, mint a 394 lóerős szériamodell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?