Közeleg a maratoni trafizás, javasolj te is helyszínt!

A rendőrség közzétette a Speedmarathon időpontját, mutatjuk a részleteket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén is lesz maratoni trafizás, itt megtaláljátok az időpontokat, illetve azt is, hogy hol és miként javasolhattok helyszíneket a rendőröknek!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfáliában dolgozták ki. Már ekkor is a közösség embereit kérték fel, hogy szavazzanak azokra a helyekre, ahol szükségesnek érzik a sebességellenőrzést. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, idén is alkalmazza a legtöbb ROADPOL-tagállam. Éppen ezért a rendőrség Magyarországon is várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva

2023. április 21-én egy teljes napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 órán át a helyszínekre kirendelt rendőrök mellett a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont, avagy a köznyelvben VÉDA kamera is használatban lesz. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon során ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét, ám a rengeteg ellenőrzött autó miatt a maradék 5 százalék is rengeteg gyorshajtó kiszűrését jelenti. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2023. április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják, ezeket találhatjátok meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?