Közeleg a maratoni trafizás, javasolj te is helyszínt!

A rendőrség közzétette a Speedmarathon időpontját, mutatjuk a részleteket

Idén is lesz maratoni trafizás, itt megtaláljátok az időpontokat, illetve azt is, hogy hol és miként javasolhattok helyszíneket a rendőröknek!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfáliában dolgozták ki. Már ekkor is a közösség embereit kérték fel, hogy szavazzanak azokra a helyekre, ahol szükségesnek érzik a sebességellenőrzést. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, idén is alkalmazza a legtöbb ROADPOL-tagállam. Éppen ezért a rendőrség Magyarországon is várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva

2023. április 21-én egy teljes napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 órán át a helyszínekre kirendelt rendőrök mellett a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont, avagy a köznyelvben VÉDA kamera is használatban lesz. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon során ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét, ám a rengeteg ellenőrzött autó miatt a maradék 5 százalék is rengeteg gyorshajtó kiszűrését jelenti. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2023. április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják, ezeket találhatjátok meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?