Különleges Minik jönnek Budapestre

Két egyedi Mini indul egy Európát átszelő túrára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egy barkácsbolt festékes polca borult rá ezekre a Minikre. Ez kéremszépen művészet!

Örömünnepként véshetik be a mini rajongók az augusztus 8-11-ig tartó időszakot a naptárba, ugyanis a nagy-britanniai Bristol ekkor ad otthont a Nemzetközi Mini Találkozónak. Az autógyár hatvanadik évfordulóját ünneplő fesztivált a kikötőváros Easter Compton területén rendezik, ahova világ minden tájáról várják az érdeklődőket, akik közül sokan klasszikus Minikkel érkeznek. Ám természetesen a kortárs Miniket is szívesen látják.
Hirdetés
Pont egy ilyen páros, egy klasszikus és egy kortárs Mini indult útnak július 25-én Görögországból, hogy népszerűsítse a fesztivált. A klasszikus ráadásul egy kabrió változat, a kortárs pedig az újjászületett Mini első generációjának egy darabja, de nem ám valami egyszerű darabok. Ugyanis a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összetéveszthetetlenül egyedire. Az alkotó mindkét autót fényesen vibráló színmintába borította, ami a kevésbé műértők szemében úgy nézhet ki, mint amire ráborítottak mindenféle festékből egy picit. A két autót egy Mini Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell kíséri végig az úton. Ez ugyanaz a gép, amely tavaly már bizonyította megbízhatóságát az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó Panamericana meghódításakor.
Na, de miért pont Görögországból indulnak? Nos, ezzel a Mini atyja, Sir Alec Issigonis előtt tisztelegnek, aki görög, brit és német felmenőkkel rendelkezett. Az Athénból induló duó Szófiába, Belgrádba, Budapestre, Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt megérkeznek Bristolba, így ezeken a helyszíneken is találkozhatnak velük a márka rajongói, illetve inden érdeklődő. Ráadásul más márkarajongókkal is szerveznek közös találkozót a minisek, hiszen Lipcsében például a Trabant-rajongókkal tartanak majd közös „szeánszot”. A tizenöt napon át tartó utazás #ROADtoIMM19 hashtaggel közzétett napi beszámolóit a MINI CLASSIC Instagram-oldalán követhetik az érdeklődők, innen lehet majd értesülni arról is, amikor Budapest felé közelednek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?