Különös hiba miatt hívják vissza a VW Golf sportváltozatait

Nesze neked érintésérzékeny gombok!

A digitalizáció térnyerésével várható volt, hogy előbb-utóbb akad egy kis gond ezen a téren. Most a Volkswagen az érintésérzékeny gombok miatt kényszerül visszahívásra.

Nyugalom! Egyelőre csak Észak-Amerikában kell a sportos Golfok tulajdonosainak meglátogatni a márkaszervizeket. Összesen 2238 darab Golfot hívnak vissza, azok közül is csak az R és a GTI változatokat. Jelenleg ezeken kívól nem is fogalmaznak más Golf modelleket az észak-amerikai piacon, viszont a visszahívott példányokon túl érzékeny a napfénytetőt működtető gomb. Ezek érintésérzékeny gombok, és véletlenül is aktiválhatóak, ezáltal nem felelnek meg a 118-as szövetségi gépjármű-biztonsági szabványnak, amely a "motoros ablakrendszerekkel" kapcsolatos. A National Highway Traffic Safety Administration szerint, ha a napfénytető véletlenül becsukódik, az növelheti a sérülés kockázatát.
Hirdetés
Volkswagen úgy orvosolja a problémát, hogy a tetőmodul kapcsolóját egy újra cseréli ki. Az érintésérzékeny gombok maradnak, de azok paramétereit úgy változtatták meg, hogy ne lehessen véletlenül nyitni a napfénytetőt. A javítást ingyenesen végzik el, az ügyfeleket szeptember 23-tól kezdik a márkaszervizekbe hívni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?