Kutyának sem kell a kombi Panamera, elbúcsúzik tőle a Porsche

A harmadik generáció kizárólag ferdehátú ötajtósként készül, a sokat pakolóknak a SUV-ok maradnak

Nehéz elhinni, hogy van olyan Porsche, ami megbukik, de úgy tűnik a piackutatás nem járt jó nyomon, a Panamera és a kombik vásárlóinak közös halmaza elenyésző.

November 24-én leplezték le a teljesen új Panamerát, a 2009 óta futó típusból ez már a harmadik nemzedék. A forma vajmi keveset változott, de nem csak a közvetlen elődjéhez képest, hanem az első nemzedék mellé parkolva is simán frissítésnek nézhető a generációváltás. Ez azt jelenti, hogy tizennégy évvel ezelőtt sikerült olyan vonalakat húzni, amiket még mindig nem éreznek elavultnak a vásárlók.
Hirdetés
A típus sikerén felbuzdulva az előző generációból kombi is készül, díszesebb nevén Sport Turismo. Ez viszont nem bizonyult olyan jó ötletnek, a Porsche hivatalosan is bejelentette, hogy a friss nemzedékből nem érkezik kombi. A Porsche szóvivője szerint az Egyesült Államokban és Kínában is csak statiszta szerep jutott a Sport Turismónak, ezért is állítják le a gyártást. A németek számokat nem közöltek, de a brit Autocar forrásai szerint a kombik aránya még a 10%-ot sem érte el, így érthető, hogy ezt nem erőlteti tovább a Porsche.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?