Lassíts, mielőtt baj lesz! Nem csak a Magyar Közút kéri ezt!

Az M0-on halálra gázolt közutas dolgozó özvegye is arra kér, hogy lassíts!

Férje helyett, a baleset helyszínéről intézett egy kérést a közlekedők felé az M0-áson halára gázolt közutas dolgozó özvegye. A kérés egyszerű, könnyen meg lehet felelni neki: Ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts!

18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, a 2000-es évtől kezdve napjainkig! Ezért indította el két évvel ezelőtt a Magyar Közút a „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ez azóta is folyamatosan fut, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében, és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket. Tisztán látszik sajnos, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében. Mit kellene még tenni, hogy tudatosuljon a sofőrökben, mekkora felelősség van a kezükben? A Magyar Közút most közzétett új videójában egy 2017-ben elhunyt közutas dolgozó özvegye tért vissza először férje balesetének helyszínére, hogy onnan tolmácsolja megható módon üzenetét. Ami remélhetőleg most már tényleg gondolkodásra sarkallja a közlekedőket.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?