Láttál már hernyótalpas Lamborghinit? Most fogsz!

A kuplungját kinyírták, de ki ne próbálta volna ki a hójáró Lamborghinit?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van valami bizsergetően izgalmas néha a teljesen értelmetlen dolgokban. Ez a Lamborghini, amire hójáró gumitalpakat szereltek, teljes barbárság, mégis, ha megtehetnénk...

Van abban valami megmagyarázhatatlanul szórakoztató, amikor egy autót nem rendeltetésszerűen használnak. Ebben persze benne van a rombolásfaktor is, hiszen a legtöbb ilyen helyzetben csak kárt okozunk az autóban, és ebben az esetben sem történik ez másként. Mégis azt látni, ahogy egy Lamborghini Aventador gumi hernyótalpakon hasítja a havat, egészen mókás. A TheStradman felhasználónéven futó amerikai vlogger gondolta úgy, hogy jól mutatna így az Aventadorja, és az sem elhanyagolható, hogy más nem csinált még ilyet, szóval a nézettségnek mindenképp csak jót tehet.
Hirdetés
Nem is ez az első hasonló őrültsége, épített már hatkerekű Jeepet, vett a kutyájának(!) egy terepjárót és több szupersportautót is megfuttatott már Bonneville-ben. Most Utahba vitték a Lamborghinijét, amire gumi hernyótalpakat szereltek. Egyedi állványokat és feszítőket is építettek hozzá, hogy ne érjen bele a karosszériába. Úgy fél méterrel került magasabbra a sportautó, valóban őrülten néz ki, de vajon használható? Abszolút! Elég jól közlekedik, persze ahol már magasabb a hó, ott elakad. Egyrészt már a trélerről leállás is kritikus volt vele, mert le kart csúszni, másrészt már akkor szaga volt a kuplungnak. Az Aventador V12-eséhez robotizált váltót csatol a gyártó, amit messze nem ilyen használathoz fejlesztettek, a végeredmény pedig garantált, ez őket sem lepte meg, a kuplung tönkrement. Egyébként a videóban messze nem ez az egyetlen érdekesség, ott a kísérőautóként szolgáló Jeep Gladiator szintén hernyótalpakon, de több Polaris Slingshot is feltűnik elöl sítalpakkal, valamint növelt kerekű quadok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?