Látványterv az új 5-ös BMW-ről

Így nézhet ki a jövőre érkező 5-ös BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kémfotók helyett egy álcamentes külsőt alkotott a Top Speed legénysége az újgenerációs 5-ös BMW-ről.


A hivatalos fotókra ugyan még várni kell a teljesen új 5-ös BMW kapcsán, az előzetes dizájnokat viszont sorra töltik fel az Internetre. Ezúttal a Top Speed tett közzé egy látványtervet a jövőre piacra kerülő 5-ös BMW-ről. Úgy tűnik, hogy akárcsak az idén ősszel debütáló 7-es sorozat, a jövőre érkező 5-ös is - a héten megújult 3-ashoz hasonló - vesékig nyúló lámpákat kap. Az új középkategóriás szedán a 35up névre keresztelt platformra épül, amely mintegy 100 kg tömegcsökkenést eredményez. Arról, hogy a háromhengeres 1.5 literes turbómotor bekerül-e az autóba, jelenleg még nincs pontos információ.
Hirdetés

Az viszont egyértelműen kiderült, hogy lesz a modellnek egy plug-in hibrid változata, amely az X5 xDrive40e hajtásláncát fogja megkapni. A bajor SUV-ban a rendszer összteljesítménye 313 lóerő, nyomatéka 450 Nm. A kínálat csúcsát ezúttal is az M5 fogja jelenteni, amelyben a jelenlegi 4,4 literes V8 twin-turbós blokk továbbfejlesztett változata dolgozik majd, immár 626 lóerő körüli teljesítménnyel. A legizmosabb 5-ös xDrive összkerékhajtással is elérhető lesz. Az autó értékesítése várhatóan 2016 júniusában indul, a kombi változatot novembertől lehet majd rendelni, míg az 5-ös GT modell 2017-ben csatlakozik a kínálathoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?