Leleplezte új i-Cockpitját a Peugeot

A legújabb Peugeot modellek már ezzel a belsővel érkeznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A francia autógyártó bemutatta legújabb i-Cockpitját, amely a következő generációs Peugeot-kban jelennek meg. Nincs többé mutatós műszer, minden digitálissá alakul.


Néhány nappal ezelőtt már kiszivárgott néhány felvétel a Peugeot új i-cockpitjáról, most pedig hivatalosan is leleplezte a francia gyártó a jövő Peugeot-inak belsejét. A második generációs i-Cockpit futurisztikus megjelenést kelt,

a mutatós műszerek teljes egészében eltűntek.

Helyüket digitális, személyre szabható 12,3 colos kijelző vette át. 2012-ben jelent meg az első i-Cockpit, elhelyezkedésével pedig a mai napig egyedinek számít a piacon. Az elrendezés az új generációban is változatlan marad, elősegítve ezzel a műszerek vezetés közbeni jó áttekinthetőségét.
Hirdetés

A központi infotainment rendszer kijelzője is megújul. 8 colos érintőképernyőt kap, amely valós idejű forgalominfóval ellátott TomTom 3D navigációt, Apple CarPlay, Android Auto és MirrorLink támogatást is kínál. A korszerű belső térben szinte teljes egészében eltűntek a fizikai gombok, mivel a legtöbb funkciót már beépítették az infotainment rendszerbe. Új a kisméretű, kétküllős, a korábbinál hajszálnyit (2 milliméterrel) lejjebb helyezett kormánykerék is, ami a korábbinál jobb láthatóságot ígér a műszerblokknak. Eddig sokan arra panaszkodtak, hogy a felső karima takarja azt. Elsőként a második generációs Peugeot 3008-as kaphatja meg az új belsőt, amely az év második felében érkezik, és várhatóan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 05:59
  Permalink

  Kicsit ez a hozzászólás olyan volt részedről és miki részéről is mint aki hisz valamiben ami eldönthetetlen.
  Nekem valaki azt mondta a múltkor hogy a Peugeot jobb autókat gyárt mint a Renault.
  Jót nevettem rajta, mert ez nincs így, közben arra gondoltam miben? valamiben ez jobb valamiben az.
  Igaza is van mikinek meg nincs is, ez a pontos megállapítás %arányokat lehet csak tippelni mennyi a jó mennyi a rossz.

 • 2017.10.28. at 05:59
  Permalink

  Volt már neked peuget od? Vagy csak zsigerből nyilatkozol? 15 éve használok peugeot- ot én nem mondhatok rájuk semmi olyat amiért utálni kellene, sőt.
  Ez az elektronikai újítás meg már fut 2013 óta nincs vele semmi baj. Azt hogy tetszik- e valakinek az új 3008- as belső, az már egyén kérdése. Az éppen Me st futó 3008-as belső is a kategóriájának a legkomfortosabbja, és ez sem néz ki rosszul. De ha valakinek a müszerfalra ragasztott tablet tetszik, olyan németes megoldásba én nem bánom.

 • 2017.10.28. at 05:59
  Permalink

  Megérkezett a digitális jövő ide is. Elég érdekes dizájn, nem ronda de nem is teccik. Furcs@! Leginkább a playstation féle konzol kormány, vagy Kitt kormány az ami furcsa, dehát mindig kell vmi újdonság h lássuk a fejlődés 4 állhat meg.

 • 2017.10.28. at 05:59
  Permalink

  Szerintem nagyon jó, és szememnek is kényeztető…. Bár feldobtam volna valami világosabb szinnel. Ez nem két odavert 12colos vágódeszka.

  Ehez képest a carismám műszerfala olyan sivár, mint az a bizonyos vörös társaság rettenthetetlenül előretörő mozdonya a győzelem vasútvonalán… Van egy előre, meg egy méggyorsabb előre állás az eggyetlen tekerentyűn…ó minimalizmus gyönyöre.

 • 2017.10.28. at 05:59
  Permalink

  Jól sejtem, hogy ez az “i-cockpit” egy szójáték a Peugeot részéről?

  Egyfelől “i-cockpit”, mivel vezető-központú, a sofőrt körbeöleli, másfelől pedig “eye-cockpit”, mivel a gombrengeteg eltűnése azt eredményezte, hogy a szemünknek kellemesebb látvány az enteriőrre ránézni.

Vélemény, hozzászólás?