Lemondott az ex-Opel vezér

Lemond a Tata vezetéséről Carl-Peter Forster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Carl-Peter Forster személyes okok miatt mond le a Tata vezetéséről, de a céget nem hagyja ott.


Lemondott posztjáról az indiai Tata Motors vezérigazgatója, az 1954-ben Londonban született Carl-Peter Forster. Mindössze tizennyolc hónapot töltött a vállalatcsoport élén, de kulcsszerepet játszott a Jaguar és a Land Rover megmentésében és talpra állításában, lemondását váratlan személyes okokkal indokolta. Bár a cég aktív vezetésétől visszavonult, az elnök, Ratan Tata kérésére továbbra is tagja marad a vállalat igazgatótanácsának.
Forster korábban a BMW-nél és a General Motorsnál is töltött be vezető pozíciót, közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a továbbiakban nem tudja vállalni a Tata Motors igazgatását. Forster váratlan távozása feltehetően nem jött túl jól a Tatának, melynek most nem csak őt kell pótolnia, de a visszavonulását nemrég bejelentő Ratan Tata helyére is viszonylag gyorsan kell utódot találnia, hiszen az angol márkákra fordított különös figyelem miatt mozgalmas időszak a mostani a csoport életében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?