Lesz háború Kínában?

WTCC: következik a Kínai Nagydíj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sanghajban folytatódik a túraautó-világbajnoki sorozat, Michelisznek egy pocsék verseny után vissza kéne térnie a sonomai alapokhoz. A Chevynél szabad a harc.

Az utolsó előtti versenyhétvége következik a WTCC-ben, a helyszín Sanghaj. A túraautó-világbajnokság mezőnye idén nem a rövidke Tianmán, hanem az F1-futamokat is vendégül látó nemzetközi pályán feszül egymásnak, ha némileg kurtítva is (4,6 km hosszú lesz egy kör, s ebből 13 ad ki egy versenytávot). Szombaton az időmérő 8:30-kor, vasárnap az első verseny 7:45-kor, a második 8:45-kor kezdődik, magyar idő szerint.
Az élen a címvédő Muller és a szintén, de már nem sokáig gyári Chevrolet volánja mögött csücsülő Huff pontazonossággal áll, állítólag szabadon harcolhatnak, nincs csapatutasítás, meglátjuk. Ami biztos, hogy a záró makaói futamokon dupla pontokat osztanak majd, tehát inkább az a valószínű, hogy két hét múlva ott lesz adok-kapok, Sanghajban pedig arra fognak vigyázni, hogy nagyon ne mehessen el a másik. Számunkra az is érdekes, hogy Michelisz megőrzi-e előnyét a privátok Yokohama-kupájában - Japánban sajnos sok pont elment.
Hirdetés
Szuzuka után Sanghajban is élesben teszteli a Honda az S2000-es gépet, kemény lesz a mezőny, ha minden igaz, 28 autó sorakozik majd fel a rajtrácsra. A civices Monteiro remélhetőleg nem üti ki megint Micheliszt...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?