Levágott tetővel mehet Párizsba a Citroën DS3

Vászontetősként is bemutatkozik a Citroën DS3, a Párizsi Autószalonra várhatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári képek még nincsenek róla, ám mégis meg tudjuk mutatni, hogyan nézhet ki a Citroën DS3 vászontetős verziója.


A páros évek őszén tartott Párizsi Autószalon kedvelt helyszíne a francia gyártóknak újdonságainak bemutatására. A Renault főszereplője ezúttal minden bizonnyal a Clio IV lesz, a Peugeot-nál vélhetően egyebek mellett a 301 fog tündökölni, a Citroën pedig a legfrissebb hírek szerint nem csak a C3 frissített verzióját, hanem a DS3 vászontetős kiadását is kiállítja majd a szeptember végén nyíló kiállításon.
Információnk szerint elektromos mozgatású helyett kézzel hátrahajtható vászontetőt kap majd a négyüléses kabrió, melynek piacra lépése jövőre várható. Csomagterének méretéről egyelőre nincs információ, ám az annak fedelére ülő tető miatt az nem fog csökkenni az utastér skalpolásakor.
Hirdetés
Mivel a hagyományos lemeztetőnél könnyebb vászon fedi majd az utasteret, s mozgatószerkezetet sem épít be a Citroën, a DS3, egyelőre csupán C-betűvel jelzett kabriója merevítésekkel együtt sem ígérkezik a zárt karosszériásnál jelentősen nehezebbnek. Hajtását az e-HDi verzióban is létező 1,6 literes, 110 lóeőrs turbódízel, illetve a 150 lóerős 1.6 THP benzinmotor adhatja majd, azaz kabrióként minden DS3 6 fokozatú váltós, s nem titkoltan az alapszériánál drágább lesz, az annak alapverzióival nem is várható kabrió. Mindez egyelőre csak tapogatózás, nem pedig készpénznek vehető, biztos információ, ahogyan a közölt képek sem gyáriak még. Utóbbiak a Porsche Panamera kombi változatának "fotóihoz" hasonlóan a Theophilus Chin - autóipari manipulátortól származnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?