Levegő helyett 3000 szöget kapott a Lada kereke

Orosz leleményesség: szögekkel váltották ki a gumiabroncsot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szöges és persze szög nélküli gumikról már mi is hallottunk, nemhogy az oroszok, most viszont egy helyi csapat csakis szögekkel, 3000 darabbal helyettesítette az autógumit.


Egy Ladával minden hülyeség jól mutat - gondolhatták az oroszok, akik azonban sajnos nem egy klasszikus, vagy legalább egy kocka Zsigulit, hanem egy ezredfordulós modellt vetettek be az elsőre jónak tűnő ötletükhöz. Az alaptézis vélhetően a szöges ágyaktól származhatott. Miért bírható ki a szögekkel tűzdelt ágyba fekvés? Mert olyan sok szög van rajtuk, hogy azokon a test tömege eloszlik, így aztán az egyes szögekre nem nyomódik vészesen a vállalkozó fakír. Nos, a szögek számát az oroszok sem spórolták el, azt mondják, kerekenként van belőlük 3000.
Hirdetés

Fogtak négy acélfelnit, s szépen rájuk hegesztették a szögeket. Megdöbbentő, de ezekre valóban rá lehetett állítani a több mint 1 tonnás autót, s a havas pályán egészen jól mozgott, mindaddig, amíg csak a hóban kellett haladnia. Aztán jött egy kis tereppróba, egy kis csapatás, s a forszírozott tempótól rögön elfeküdtek a szögek, mely miatt a kerék megszűnt keréknek létezni, s innentől kezdve a Lada futása finoman szólva is darabos lett. Szép mutatvány az egyedi tartalom előállítása kategóriában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?