Luc Donckerwolke a Hyundai csapatában folytatja

Peter Schreyer helyére ismét a Volkswagen csoporttól szerződtetett dizájnert a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európai tervező igazolt ismét egy koreai márkához, a Hyundainál váltja Peter Schreyert, aki viszont nem hagyja el a koreai gyártót.


Egyre inkább válik európaivá a Hyundai, nem véletlenül változtak nagyot az autóik, 2006 óta a Volkswagen csoport egyik korábbi tervezője igazgatta a dizájnrészleget. Peter Schreyer most visszalép és tanácsadói munkakörben folytatja tovább a Hyundainál, a dizájnrészleg vezetőjének szerepét pedig átadja. Az új ember nem más, mint Luc Donckelwolke, aki szintén a Volkswagen-csoporttól igazol át a Hyundaihoz.
Hirdetés

Donckelwolke korábban a Skodánál, az Audinál, a SEAT-nál, a Lamborghininél és a Bentley-nél is rajzolt, nevéhez fűződik például a Murcielago, a Bentley Flying Spur, a negyedik generációs SEAT Ibiza, vagy épp az Audi A2. Ő is a '90-es évek elején került a német konszernhez, eleinte a Genesis tervezéséért lett volna felelős, de a Hyundai és a Kia modellek tervezését vezeti mostantól, vagyis nagy változásokra nem kell számítanunk, hasonló stílusa és mentalitása miatt gördülékenyen veszi át Peter Schreyer helyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?