Luxus orosz módra: Aurus Senat

Aurus Senatnak nevezik az oroszok Rolls-ját

Az új orosz elnöki limuzin már debütált Vlagyimir Putyin májusi beiktatásán, most viszont az autó civil változatát mutatták be a Moszkvai Autószalonon

Ami jól néz ki a briteknél, az itt is működik, nem történt semmiféle baleset a tervezésnél

Az autó erősen Rolls-Royce befolyásoltság alatt áll, a szabványos modell 5630 mm hosszú, tengelytávja 3300 mm, tehát aligha kell szerénykednie brit vetélytársával szemben. A hosszított tengelytávú modell azonban az előbb említett paraméterekben még egy-egy métert nő, tehát bőven lesz benne hely az elnöki ülésben is.

Ebből a szögből is a megszokott sziluettet kapjuk, az arányok, a betétek, a felnik mind nagyon rendben vannak - legalábbis a képek szerint

Nyilván nem mondunk újat azzal, hogy az autó a luxusra fókuszál, a képeken egy egészen ízlésesnek mondható belteret látni prémium bőrkárpitozással, helyenként faburkolattal és fémes kiemelésekkel. Van ezen kívül digitális műszercsoport és egy nagy központi infotainment rendszer. Az elnöki helyen meglehetősen fényűző a helyzet, és nem csak helykínálat szempontjából; kihajtható asztalok, hűtőszekrény, kristálypoharak és persze számos más "feature" várja a hátul utazót.

Igazán a beltér az, amiről érdemes szót ejteni, hiszen a koppintás nemhogy kiválóan működik, a módosított részletekkel egy homogén, pozitív összképet kapunk

Két különböző motor áll rendelkezésre egyelőre, az egyik egy 4,4 literes V8-as amit egy villanymotor egészít ki. A hajtáslánc 590 lóerőre képes, a kilencsebességes automata sebességváltóval lehetővé teszi a 6 másodpercen belüli 0-100-as gyorsulást. A másik opció viszont egy 6,6 literes V12-es motor, amely 848 lóerőt tud, lekörözve a Phantomot.

Hirdetés

A Senat 2019 elejéén kerül piacra Oroszországban, a jelentések szerint a nemzetközi piacon is kínálják majd. Az ára ugyan még nincs megerősítve, az viszont biztos, hogy az orosz luxusautó jóval olcsóbb lesz a brit konkurensénél.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?