Luxus orosz módra: Aurus Senat

Aurus Senatnak nevezik az oroszok Rolls-ját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új orosz elnöki limuzin már debütált Vlagyimir Putyin májusi beiktatásán, most viszont az autó civil változatát mutatták be a Moszkvai Autószalonon


Az autó erősen Rolls-Royce befolyásoltság alatt áll, a szabványos modell 5630 mm hosszú, tengelytávja 3300 mm, tehát aligha kell szerénykednie brit vetélytársával szemben. A hosszított tengelytávú modell azonban az előbb említett paraméterekben még egy-egy métert nő, tehát bőven lesz benne hely az elnöki ülésben is.

Nyilván nem mondunk újat azzal, hogy az autó a luxusra fókuszál, a képeken egy egészen ízlésesnek mondható belteret látni prémium bőrkárpitozással, helyenként faburkolattal és fémes kiemelésekkel. Van ezen kívül digitális műszercsoport és egy nagy központi infotainment rendszer. Az elnöki helyen meglehetősen fényűző a helyzet, és nem csak helykínálat szempontjából; kihajtható asztalok, hűtőszekrény, kristálypoharak és persze számos más "feature" várja a hátul utazót.

Két különböző motor áll rendelkezésre egyelőre, az egyik egy 4,4 literes V8-as amit egy villanymotor egészít ki. A hajtáslánc 590 lóerőre képes, a kilencsebességes automata sebességváltóval lehetővé teszi a 6 másodpercen belüli 0-100-as gyorsulást. A másik opció viszont egy 6,6 literes V12-es motor, amely 848 lóerőt tud, lekörözve a Phantomot.
Hirdetés

A Senat 2019 elejéén kerül piacra Oroszországban, a jelentések szerint a nemzetközi piacon is kínálják majd. Az ára ugyan még nincs megerősítve, az viszont biztos, hogy az orosz luxusautó jóval olcsóbb lesz a brit konkurensénél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?