Május utolsó napján drágulnak az üzemanyagok

Ismét emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az várható volt, a forint gyengülése következtében a benzin és a gázolaj ára is emelkedik e héten.


Idén májusban eddig csakis csökkentek, illetve a múlt héten változatlanul maradtak a benzin esetében az eddigi csúcsszintet április közepén elért, amúgy már áprilisban is apadt üzemanyagárak. Hogy ennek a pozitív tendenciának vége szakad, az már közel két hete látszódott, a forint ugyanis jelentősebb mértékben gyengülni kezdett. Az üzemanyagok nemzetközi árcsökkenése a múlt héten még ellensúlyozni tudta a drágább dollárt, ám e héten - nem meglepetésként - már a hazai töltőállomásokon is drágulnak az üzemanyagok, hiszen a benzin nemzetközi ára is nőtt, s a gázolaj árapadása is elmarad a forint romlásától.
Mivel a hétfő ünnepnap volt, a ma, azaz kedden bejelentett, a benzin esetében 4, a gázolajnál 3 forintos áremelkedés csütörtöktől lép életbe, május utolsó napjától a benzin átlagos literára 429, a gázolajé 431 forint lesz. Míg az április közepi állapothoz képest még mindig 23 forinttal olcsóbb a benzin, 9-cel a gázolaj, a tavaly ilyenkor érvényes 384 forintos benzin-, illetve 366 forintos gázolajárnál jelentősen drágábban mérik az üzemanyagokat a töltőállomásokon.
Hirdetés
Noha mondhatni, hogy még szerda estig érdemes tankolni, mivel a holtankoljak.hu információi szerint az egyes kutak árai közötti eltérés akár a gázolaj 3 forintos áremelkedésének tízszeresét, a 30 forintot is elérheti, a mikornál fontosabb az, hogy hol tankolunk. A legdrágább kutakon - elsősorban az autópályákon - 450 forint feletti benzinárral és 457 forintos gázolajárral is találkozhatunk csütörtöktől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 22:19
  Permalink

  Ugyan már! A MOL csak egy “kis hal” a sok “nagy közül”, a kormányokat (nemcsak a miénket!) pedig madzagon rángatják a “tudjukhogykik”! Na, azok határozzák meg az árakat! Mégpedig úgy, hogy éppen mennyi bevételt akarnak. Ha mi netán kevesebbet fogyasztanánk, mint amennyi bevételre nekik “szükségük van”, akkor emelik az árakat. Mivel egyre több kell nekik, ezért leginkább csak emelik az árakat, mert ha netán többet fogyasztunk, akkor is csak a bevételük növekedését nyugtázzák. Az pedig teljesen mellékes, hogy pl. csökken a nyersolaj ára, vagy erősödik a forint, hiszen azt is a “tudjukkik” határozzák meg!

 • 2017.10.30. at 22:19
  Permalink

  Az elmúlt időszak áresései igazi szemfényvesztések voltak,hisz a nemzetközi árak ezeknél jóval nagyobb mértékben estek.(Pl.Horvátország,több mint 40 ft.)
  Mindenki a Mol-t ostorozza,holott a háttérben a nagy “szakértelemmel”rendelkező kormányunk áll!
  Őrült emberek irányítanak mindent(a nép nevében),és ez a szerencsétlen ország csak némán tűri ezt a gazságot.
  Ha hagyjuk,megérdemeljük a sorsunkat!

Vélemény, hozzászólás?