Már 100 ezer iV Skoda készült

Egy Enyaq iV volt a százezredik villanyosított Skoda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lendületesen halad a Skoda az elektromos mobilitás felé, két év alatt már 100 ezer részben vagy teljesen elektromos autót gyártottak.

Már 2019 szeptemberében elindult az elektromobilitás útján a Skoda, akkor debütált a plug-in hybrid Superb iV és a teljesen elektromos CITIGOe iV. Aztán 2020 szeptemberében az Enyaq is beszállt a játszmába a márka első, teljesen elektromos sorozatgyártott modelljeként. Kicsit később pedig az Octavia negyedik generációja is megkapta a PHEV változatot. Viszont a százezredik iV modell is a Volkswagen csoport MEB platformjára épülő Enyaq volt, amely Mladá Boleslavban látta meg a napvilágot. Ott egyébként jelenleg már zajlik a nagyfeszültségű hajtóakkumulátorok gyártása a Superb iV és az Octavia iV plug-in hybrid modellekhez, sőt, a jövő év elején Mladá Boleslavban megkezdődik az Enyaq iV MEB akkumulátor-rendszereinek gyártása is. Ezenkívül a cseh gépjárműgyártó a partnerekkel együttműködve stabil beszállítói struktúrát fejleszt ki az elektromobilitás terén.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?