Már 300 000 vevő voksolt a Mokkára

Sikeres az Opel Mokka, két év alatt több mint 300 000 példányban fogyott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két éve jelent meg, augusztusban a szegmens legnépszerűbbje volt, és már több mint 300 ezer példányban fogyott - ez az Opel Mokka.


Ünnepel az Opel, ugyanis már több mint 300 000 megrendelés futott be a 2012 őszén debütált Mokka mini SUV-ra. Augusztusban minden vetélytársát maga mögé utasította az összesített európai eladási listán, s a Corsa és az Astra után az Opel harmadik legnépszerűbb sorozata. Előzi az Insigniát és a Zafirát/Zafira Tourert is.
Az eladások ráadásul jelentősen felfelé ívelnek, a legutóbbi százezer megrendelés mindössze hét hónap gyűlt össze, s ez a kategória, a "szub-kompakt SUV szegmens" növekszik jelenleg a leggyorsabban. Németországban a kategória eladásainak 24, Ausztriában 27 százalékát viszi a Mokka, Finnországban még népszerűbb, ott 27 százalék a villámos márkáé, hazánkban pedig a szeptember végéig eladott 694 példánnyal a szegmens csaknem fele az Opelé.
Hirdetés
Miként arról már beszámoltunk, hamarosan, jövő év elejétől új motorral, a szentgotthárdi 1.6 CDTI turbódízel 136 lóerősével is kapható lesz. Euro6 normával, opcióként összkerékhajtással és/vagy automata váltóval is. A korábban tesztelt 1.7 CDTI-hez mérten halkabb, erősebb és takarékosabb gázolajossal további sikerekre számíthat a Mokka, illetve az Opel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?