Már 6.000 forinttól indul a parkolási bírság

Felháborító büntetés pár perc késésért!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Remek találmány a drágább mobil parkolás, állapítottam sokadszor is meg, ugyanis a Fővárosi Közterületi Parkolási Társaság ismét remekelt: a belépő bírság most már 6.000 forint!

Mostanában nagyrészt a mobil parkolást választom. Nem mindig tudom kiszámítani a tartózkodásom időtartamát (az is dühítő, ha egy óra helyett tíz perc alatt végzek és az is, ha ver a víz, hogy elcsúsztam és mindjárt lejár a parkolójegyem), nem fogadja el az automata az új kétszázast, vagy nincs nálam „aprópénz”. Ráadásul az SMS könnyen visszakereshető, a számlán is megjelenik, nem kell tárolni a cetliket.

...ha van pár százasom, mégis a hagyományos módszert alkalmazom, hiszen csak jobb érzés a pénztárcánknak, hogy ha részenként fizetünk ki egy kisebb vagyont...


Azért előfordul, hogy ha van pár százasom, mégis a hagyományos módszert alkalmazom, hiszen csak jobb érzés a pénztárcánknak, hogy ha részenként fizetünk ki egy kisebb vagyont, mint a mobil számlával egyszerre – ráadásul SMS díjjal megnövelve.
A minap is így tettem, bedobtam 280 Ft-ot a Nyugatinál, majd beültem egy kávézóba a bátyámra várva, aki szokásos módon egy kicsit késett. Erre számítva lefotóztam a mobilommal a parkoló automata számát is, ha nem érnék oda, egy SMS-el majd megoldom a problémát. Jól elbeszélgettük az időt, búcsúzkodáskor még eszünkbe jutott valami, így tíz perc késéssel érkeztem az autóhoz. Már rajta díszelgett a piros csomag.

...ekkor megláttam a kis csomagban azt, amitől aztán felháborodottan, de kellőképpen illedelmesen hívtam a megadott számon a parkolási társaságot


A telefon órája 27-et, a kocsi beindításakor a GPS vezérelt óra 13:28-at mutatott. A „mikulás ajándékán” a papír tanulsága szerint a nyomtatás 13:25-kor történt, annak is a 38. másodpercében. Ha ez így van, akkor miért nem találkoztam a parkoló őrrel sehol sem a környéken? Hogy nyomtatta ki, csomagolta be, fotózta be az autót? De mindegy, végülis igazuk van, késtem, megbüntettek, fizetnem kell. És ekkor megláttam a kis csomagban azt, amitől aztán felháborodottan, de kellőképpen illedelmesen hívtam a megadott számon a parkolási társaságot.

Kiderült, hogy az új szabályozás nemrég lépett életbe, megszavazta a testület

6000 forint a büntetés, amennyiben 15 napon belül fizetem be! Ezen túl 16.400, s így tovább. Mindezt öt percért, ha figyelembe vesszük, hogy egy órán belüli díjfizetés mellett öt perc a türelmi idő (utána már 15 perc). Ha jól tudom, régebben volt egy olyan lehetőség is, hogy öt napon belül egy aránylag normális tételt, kétezervalahányszáz forintot kellett fizetni. „Ez hová lett?” – kérdeztem a diszpécsert. Kiderült, hogy az új szabályozás nemrég lépett életbe, megszavazta a testület. Szóval nincs mit tenni, még jobban oda kell figyelni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?