Már a fővárosban a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Budapesten is feltűnt a kecskeméti Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még csak maszkolva, de már az országot járja az év végétől Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Olvasónk Budapesten látta.


Ugyanazt teszi a CLA Shooting Brake életmódkombival a Mercedes, amit tett a CLA kupészedánnal is. Már a nemzetközi leleplezés előtt számos maszkolt tesztpéldány járja országunkat, ami nem meglepő, ugyanis a CLA-hoz hasonlóan a CLA Shooting Brake is kizárólag Magyarországon, Kecskeméten fog készülni.
A Kecskeméten és környékén már korábban feltűnt CLA Shooting Brake már a fővárosba is eljutott, ezt bizonyítja, hogy múlt héten egy olvasónk az Andrássy úton fotózta le. A telefonnal készült - nem a legjobb minőségű képen - is látszik, hogy a forma a nagytesó CLS Shooting Brake-nél és az előzetes spekulációk szerint elképzelt modellnél tömzsibb lesz, de nem áll azoktól messze. A hátsó maszkolás alatt vélhetően egy C-oszlopra tett ablak bújik meg, az öt duplaküllős alufelni Edition 1 kiadást feltételez. Az oldalablakok krómkeretesek, opcióként a szedánhoz hasonlóan a Shooting Brake esetén is lesz nyitható panorámatető. A csomagtér alapmérete is 500 liter felett várható a német lapértesülések szerint jövő január közepétől rendelhető, vélhetően még idén - akár az október elején nyíló Párizsi Autószalonon - bemutatkozó CLA Shooting Brake esetén.
Hirdetés

A motorpaletta vélhetően a négyajtóséval egyező lesz. A benzines kínálat első három lépcsője 1,6 literes (CLA 180, 122 LE, CLA 180, 156 LE és CLA 200, 211 LE), a CLA 250 (211 LE) és a CLA 45 AMG (360 LE) 2,0 literes. Mindegyik közvetlen befecskendezésű és turbós, váltótól függetlenül stop-start elektronikás. A dízelek alapja (CLA 180 CDI, 109 LE) a Renault 1.5 dCi-je, a CLA 200 CDI saját 1,8 literes, 136 lóerős, míg a CLA 220 CDI a 2,1 literes 170 lóerős. Mindegyik motor négyhengeres, Euro6 normával készül, alapesetben 6 sebességes kézi váltós, a 7G-DCT (hétsebességes dupla kuplungos) automata az alap benzines és dízel kivételével rendelhető. A hajtás a CLA-hoz hasonlóan az első kerekeké, a 45 AMG esetén alapáras, a CLA 250-nél felárért kérhető az összkerékhajtás. A CLA Shooting Brake nem lesz olcsó autó, de megjelenésével - ahogyan azt a CLA esetén is tapasztaltuk - akár áránál fényűzőbbnek is eladhatja magát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?