Már nyúzzák a 2000 lóerős Lotust!

Teljesen elektromos, bődületesen erős sportautót csinál a Lotus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jegyezzük meg jól az Evija nevet, mert ez lesz a Lotus első villanyautója, és egyből 2000 lóerősre tervezik, már készül.

Egy évvel ezelőtt már láthattuk, mit tervez a Lotus, megmutatják az Evija tanulmányautót Kínában, majd a vélhetően legpotenciálisabb közönségnek Dubajban is. A sportkocsi futurisztikus látványt nyújtott, nehéz volt elképzelni közúton, ám most itt van, mozgásban is láthatjuk. Az Evija alaposan álcázott prototípusáról készített kisfilmet a gyártó, de a fóliázás ellenére is tökéletesen látszik a forma és a különleges jegyek, amik a tanulmányautón is látszottak. Ezek alapján egyelőre úgy tűnik, hogy szinte változatlanul kerül piacra az Evija.
Hirdetés
Különleges megoldás az autó oldalsó bemélyedéséből képződő hátsó lámpa megoldása, az ajtó domborításából a kerekek mögötti szélcsatornához vezeti a szemünket, ami körül hátul kaptak helyet a féklámpák. A szélcsatorna hatalmas, azért is hagyhattak ekkora üres helyet, mert az Evija elektromos, és a négy villanymotor nem foglal túl sok helyet. A teljesítménye elképesztő, ha valóban sikerült megcsinálniuk azt, amit elterveztek, akkor

az új Lotus sportkocsi 2000 lóerős lesz.

Kevesebb mint 3 másodpercre saccolják a 100 km/h-s és csupán 9 másodpercre a 0-300-as sprintet, végsebessége pedig 320 km/h lehet. Emellett kezelhetőségben is egész harmonikusnak ígérik, az a videóból is látszik, hogy erősen hátsókerékhajtás orientált lesz, illetve ez vélhetően menetmód és beállítás kérdése lesz majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?