Marad a türelmi idő a fővárosi parkolásnál

Visszakerült az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Visszakerült a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.


Korábban úgy tűnt, hogy abszurd módon már a parkolás első pillanatától bírságolhatók lesznek az autósok Budapesten, ám a főváros vezetése reagált az autósok felháborodására. Miként arról az MTI beszámolt, a parkolási rendelet ma elfogadott módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz. A gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja és a parkolójegy, vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - olvasható az elfogadott előterjesztésben.
Hirdetés
A rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - felülvizsgálják és arról ismét tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés. A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba, ám a március 30-i döntéssel értelmét veszítette. Az előterjesztést 22 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?