Maradhatnak az idei év eddig legmagasabb üzemanyagárai

Nem várható a benzin vagy a gázolaj árapadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két hete a gázolaj, e héten a benzin drágult 6-6 forinttal. A következő hét elejére a nemzetközi árak apadása sem ígér hazai változást.

Tavaly nyáron, s az év végén is kedvezően apadtak az akkori év elején rekordmagasságba, a gázolaj esetén januárban, a benzinnél áprilisban 450 forintos átlagos árszint fölé is emelkedett üzemanyagárak. Az idei év azonban újabb emelkedést mutat, miután e héten a benzin, az előzőn a gázolaj drágult 6 forinttal, a 95-ösért már 32, a dízelért 21 forinttal kell többet fizetni, mint tavaly év végén - természetesen átlagosan és literenként. Noha a nemzetközi jegyzési árak e hét végén apadtak, a forint árfolyama is romlott, s így a dollárban a benzin esetében még 2,1, a gázolajnál 1,7 százalékos árapadásból forintosítva már csak 1,4 és 1 százaléknyi marad, ami már kevés lehet ahhoz, hogy a Mol korrigáljon.
Hirdetés
Arról, hogy szerdán lesz-e árváltozás, már hétfőn dönteni fog az olajtársaság, míg szerdán újabb, péntektől érvénybe lépő korrekció bejelentésére is van lehetőség. Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy a jövő héten még maradhat a 95-ös 438 forintos, s a gázolaj 433 forintos átlagára, természetesen a töltőállomások között tapasztalható, akár 30-40 forintos literenkénti áreltéréssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?