A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Másfél milliárt új high-tec Audi – de csak két kerékkel

Audi bicikli másfél milláért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végre egy Audi ami igazán kellene: favázas, bordásszíj hajtású, extrém alacsony tömeggel, tárcsafékekkel – természetesen emissziómentesen.


Bevallom régen mutatkozott be Audi, ami azonnali birtoklási vágyat keltet volna bennem, a most bemutatkozott duo sorozat azonban ilyen. Teljesen emissziómentes hajtás, alacsony önsúly, jövőbe mutató megoldások, többek között LED-es lámpák. A duo ráadásul háromféle alapváltozatban, több színben is választható: duo City, duo Sport és duo Road kivitelekben létezik. A hétköznapi használatra szánt City és Sport modellek különleges, bordásszíj hajtást kapnak és hátsó tengelyükben agyváltót alkalmaznak, míg a Road hagyományos láncot és fogaskerekes váltószerkezetekkel szerelt. Mindegyik verzió kézi gyártású fa vázzal készül, melyeknek tömegét még az alumíniumnál is csekélyebbnek ígérik, merevségük ugyanakkor annál jobb és ráadásul a teljesen szilárd, kemény fémhez képest a fa állítólag pont rugózik annyit, hogy ne kelljen a kerékpár önsúlyát növelő lengéscsillapító teleszkópokat alkalmazni a duo-modelleknél.
Ma még nagyon csillagászatinak tűnik a duo modellek ára, ám a márka karbon sílécéhez mérten nyilván nem is túlzott. A 8 fokozatú agyváltós duo City alapmodell 6530 dolláros (~1,2 millió forintos) ára is komoly tétel, a komolyabb, 11 fokozatú agyváltós duo Sport már 7350 dollár (~1,4 millió forint), a paletta csúcsát jelentő duo Road pedig 7460 dollár (~1,5 millió forint). Ilyen összegekért már autót kapni, ám ennek ellenére számomra ezek valamelyike lenne az az Audi, amit szívesen megvennék – persze használtan, lehetőleg negyed áron.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 17:56
  Permalink

  Gondoltam ha kategorikusan kijelentem, hátha adnak egyet tesztelni muhaha.
  Nagyon-nagyon szép a bicaj, de tényleg nem látom ki fogja megvenni. Ilyen összegért már nagyon komoly karbonvázas országúti vagy időfutam bringákat kapni.
  De amilyen szép, ha tehetném szobadísznek vennék egyet…

 • 2017.10.31. at 17:56
  Permalink

  Szerintem más autógyár kerékpárjai sem olcsóbbak.Ez nem azt jelenti,hogy én venni fogok,persze:-)De akiknek készült,nem nagyon foglalkoznak a pénzzel.

Vélemény, hozzászólás?