Még drágábban tankolhatunk péntektől

Pénteken ismétlődik a szerdai üzemanyagár-emelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan annyival emelkednek pénteken az üzemanyagárak, amennyivel szerdán nőttek, a heti áremelés a benzin és a gázolaj esetén is 10 forintot elérő, utóbbinál meg is haladó.


Nem szerény mértékben, a benzinnél 5, a gázolajnál 6 forinttal emelkedtek e hét közepén az üzemanyagárak, a Holtankoljak.hu információi szerint pedig ugyanilyen mértékű ártöbblet várható pénteken is. A 95-ös benzin átlagára így a hét végétől már literenkénti 406 forint lesz, míg a gázolajé 427 forintra emelkedik.
Hirdetés

A heti áremelés ezzel a benzin esetén 10, a gázolajnál 12 forintos, ami nem szerény mértékű. Az egy évvel ezelőtti szinthez mérten ma a benzin mintegy 50, a gázolaj 60 forinttal drágább, ugyanakkor a 2012-ben adódott, 450 forintos - eddigi - árcsúcs még egy kicsit odébb van. A további drágulás lehetősége ugyanakkor sajnos a forint és az olaj árfolyamának alakulása miatt is megvan. Aki spórolni akar, az az autózási, vezetési szokásainak optimalizálása mellett egy dolgot tehet: nézze meg, hol tankol, ugyanis az egyes töltőállomások árai akár 50 forintos eltérést is mutathatnak az átlagárhoz mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.10.03. at 18:50
    Permalink

    Röhej. Olaszországban tegnap 1.44 euróért vettem gázolajat (kb 468 forint), Szlovéniában 1.32 körül (429) kapható literenként, az autópálya mellett is.
    Lassan jobban járok, ha hazafelé tele tankkal jövök…

Vélemény, hozzászólás?