Még egy keveset apadhatnak az üzemanyagárak

Olcsóbbak, mint egy hete, de még tovább csökkenhet a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Főként a benzines autóval rendelkezők dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen 9 forinttal olcsóbb a 95-ös, mint egy héttel ezelőtt, ráadásul további áresésre is van kilátás.

E héten két alkalommal is apadt a benzin ára, szerdán 6, pénteken 3 forinttal lett olcsóbb, miközben a gázolaj árából csupán szerdán és csupán 2 forintnyit csípett le a Mol. Így a 95-ös átlagára péntekre, a gázolajé már szerdára 429-430 forintos szintre apadt. Jó hír, hogy a portfolio.hu elemzői szerint további árapasztásra is van kilátás, hiszen mind a benzin, mind a gázolaj nemzetközi kereskedelmi ára csökkent a héten, s szerdai döntésével azokat csak részint és ugyebár csak a benzin esetében érvényesítette a Mol.
Hirdetés

A nemzetközi áresés ráadásul igen tekintélyes, a benzin nagykereskedelmi ára 4,6, a gázolajé 2,4 százalékkal apadt, s ebből a forint - dollárhoz viszonyított - 1,6 százalékos gyengülése is egészen sokat, a 95-ös esetében 3, a gázolajnál 0,8 százaléknyit hagy meg. Bár a benzin ára már csökkent pénteken, a hét teljes tőzsdei árapadása további 2-3 forintos, a töltőállomásokon is megjelenő mínuszt engedne a 95-ös esetében, s hasonlóra a gázolajnál is van kilátás. Így aztán a jelenleg átlagár szerint egységes üzemanyagárak akár 426 forintos szintre is apadhatnak. Döntés szokás szerint hétfőn, árváltozás szerdán várható, mikor is a február eleje óta érvényes szokás szerint újabb, péntektől érvénybe lépő korrekcióról dönthet majd a Mol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?