Még egy kicsit érdemes várni a tankolással, péntektől olcsóbb

Üzemanyagár-csökkenéssel búcsúzik a január

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a hét derekán is apadtak az üzemanyagárak, aki teheti, jobban jár, ha péntekig vár a tankolással, akkor ugyanis egy újabb számottevő mérséklés következik.

Miként arról beszámoltunk, szerdán 3 forinttal csökkent a benzin, 5-tel a gázolaj ára. Pénteken egy újabb, immár egységes üzemanyagár-változás következik a Holtankoljak.hu információi szerint. Január utolsó napján újabb 5-5 forinttal kerül lejjebb a benzin és a gázolaj ára is.
Hirdetés
A pénteki korrekció nyomán a 95-ös benzin átlagára 385, a gázolajé kereken 400 forintra módosul. Természetesen marad az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás, melynek következtében a drágább kutakon a gázolaj ára akár a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsszintet is elérheti. Továbbra is igaz tehát, hogy érdemesebb a tankolás helyére, mint idejére figyelni, ám azonos töltőállomáson 50 liternyit tankolva 250 forintot spórolhatunk, ha péntekig várunk, míg az egy héttel korábbi szinthez mérten az említett mennyiségnél gázolaj esetén 500, benzinnél 400 forintos előnyt láthatunk az egy héttel korábbi szinthez mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?