Még egy új BMW-t várhatunk, de mi is lesz ez?

Védjegyrajzokon bukkant fel egy eddig nem ismert új BMW modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kínában beadott szabadalmi rajzokon bukott le egy fura formájú új BMW. Szokatlan kinézete miatt talán az i modellcsalád új tagja lehet.


A kínai újságok felkapták a hírt és hamar elterjesztették a világ autós sajtójában is ezt a pár darab, nem túl jó minőségű, de annál érdekesebb grafikát. A szabadalmakhoz beadott dokumentáció részei ezek, innen szivároghattak ki. A PCauto.com.cn szerint ezek egy jövőbeli új BMW modell vázlatai, amit a kínai szabadalmi hatósághoz adtak be. A helyi média még ennél is tovább megy. Egyes források szerint ez a Toyota Miraihoz hasonló üzemanyagcellás autó, persze attól, hogy egy kocsi külseje nem szép, még nem kell, hogy feltétlenül hidrogén hajtsa.
Hirdetés


Mert mi tagadás, ez a kupéféleség nem lett éppen BMW-s formájú, de az egyetemes szépség ideáljától is eléggé távol van, mint a Mirai. De mindegy is, hogy néz ki, mert sem a nevét, sem a rendeltetését nem tudhatjuk még. Más források szerint plug-in hibrid hajtású lesz, mert a kinagyított képeken két darab betöltőnyílás-fedelet véltek felfedezni rajta. Ebben az esetben egy takarékos hajtásláncot, azaz egy kis lökettérfogatú turbós benzinmotort és az azt kiegészítő elektromos rendszert építenék a kocsiba. A BMW várhatóan nemsokára megadja a hivatalos választ arra a kérdésre, hogy mi is lesz az újdonság, és talán a nevét is megtudhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Akinek az autógyártás a jó és a rossz harca, annak nyilván véleményből is csak egy létezik, amit feltétel nélkül elhisz ez pedig kizárólag az, amelyiknek a gazdája szerinte az ellenség ellensége. Hiszen az autós újságírás is a jó és a rossz harca, amiben egy vélemény lehet csak igaz, mégpedig az, amelyik a jó és rossz harcért a konzol előtt aggódó kissrácnak tetszik.

  Sokszor fogsz még csalódni. 😀

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Mivel felvágó? Még az autókkal sem. Azt menőmanó csinálja, ne keverj össze. Mindennek van határa. 😀

  Az, hogy valamid van az csak azoknak felvágás, akik nem tudják, hogy mid nincs miatta. Ne légy irigy, nagyon randa tulajdonság. Neked sokkal több és/vagy sokkal klasszabb autóid is lehetnek. Én biztosan nem fogom sajnálni tőled.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Nekem is van ám “ranglétrám”: az első ki is lehetne más, mint a pénzével felvágó, kamuzó, bullshit dumákat nyomó és a nőket tárgyként kezelő Kempelen-doktor, a szintén előkelő 2. helyre villámgyors tempóban jött föl Ogre bácsi, a “20 éves BMW-m van – mindenki hajbókoljon nekem” ars poeticájával(majd utána kell néznie, mi is ez:), a 3. helyet pedig átadom a kevés hajjal, és még kevesebb sütnivalóval rendelkező, ámde néhanapján egész értelmesen megnyilatkozó harmincas korosztályt erősítő(!), de közben csattogós lepkét tologató Kopasznak!
  Na ehhez mit szólsz? Sajnos első már nem lehetsz(mert naív módon hiszem, hogy lesz még normális párbeszédünk egyszer-egyszer), de azért ne búslakodj, hallgass egy kis Smoke & Charm-ot, attól majd felvidulsz:)

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  “Jelenleg te vagy itt a kommentelők legalja, még S3000-et is sikerült alulmúlnod.” ezzel azért vitatkoznék! Jó úton van ez a csalfa kölök -van benne potenciál- , de a mester azért tartja az első helyet (lásd: “Dunába lövetném” megnyilvánulásai). Egyezzünk ki a második helyezéssel, de úgy, hogy csalfa fiú az első számú udvari bohóca a mesternek.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Dízel verzió nem lesz belőle? Csak nekünk európai polgároknak! 😀 Milyen kár! A hibridből nem kérek, mivel s300 barátom jut róla eszembe. Viszont egy combos jó dízellel szívesen megvenném, mivel ez már annyira ronda hogy szinte már szép! 🙂

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Nem akarok én senkit sem alul- és felülmúlni, ugyanúgy jogom van ide írni, mint bárki másnak. Azt meg végképp nem te döntöd el, ki hogyan helyezkedik el a “ranglétrán”. Szokásos Kempelen-féle übermensch-attitűd. Már mindenki rajta röhög, csatlakozz hozzá – két bohóc jobb műsort csinál, mint egy:)

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Igy van, nem erdektelen, hanem ronda. Pont, mint egy Prius vagy a Mirai.
  Ezeket a “futurisztikus” modelleket nem a formatervük fogja eladni, az biztos.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Nem tudok róla, hogy bukás lenne. Elég szép számban keltek el ahhoz képest, hogy mennyire rétegmodellek.

  Nem leszünk barátok, megválogatom a barátaimat. Jelenleg te vagy itt a kommentelők legalja, még S3000-et is sikerült alulmúlnod. Ő legalább ért valamihez, nem csak a zérő tudással fröcsög össze-vissza.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Ott ketyeg a BMW dízel a Toyota-ban, ott surrog (majd) a Toyota-hibrid technológia a BMW-ben 🙂 Szerintem ezt láthatjuk éppen megnyilvánulni 🙂

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  “A mosolyra fakasztó az te vagy, bár néha inkább már sírni tudnék a kommenteid láttán.”

  Tehát nem leszel a barátom? Szomorú vagyok:(

  Barátkozzál Kempivel meg Kopasszal. Ők a te családod. A színvonal kb. ott van. Hajrá!:)

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Egyáltalán nem szép, viszont ez egy rajz, és nem egy árusított autó, mint az új Prius vagy Mirai. Ezeket egyébként kétlem, hogy bárki is a formaterv miatt vesz meg. Bár ettől még kár volt őket így elcsúfítani.
  A mosolyra fakasztó az te vagy, bár néha inkább már sírni tudnék a kommenteid láttán.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Nekem valahogy nem úgy tűnik, hogy a BMW-nek szokása lenne bukni. Tudom, hogy neked ez a vágyad, de a világ egyelőre elég lassan fordul abba az irányba, amit te szeretnél. Majd eljön annak az ideje is, de valószínűleg akkor is ugyanúgy ott lesz a BMW, VW és többi európai gyártó, csak dízel helyett villanymotor hajtja majd.
  Lehet fikázni az autógyárakat, de ők azt gyártják, amire vevői igény van. Ha az európai polgárnak dízel kell, akkor a gyárak azt fogják fejleszteni és árulni.

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Mert neked a Mirai szép? 😀 Akkor végülis ez is. Bár nem tudom mi a szándék ezzel a gnómmal, remélhetőleg csak keleti piacra jut belőle, ha jut egyáltalán… mivel i szériából legutóbb egy i3-nál nagyobb megjelenését ígérték, ez pedig közel sem az 🙂

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  BMW-fanok, hozzátok szólok: magyarázzátok bele, hogy szép! A kóla meghajtott a múltkor, ezért most ica teával a kezemben várom a mosolyra fakasztó válaszokat:)

 • 2017.10.28. at 11:37
  Permalink

  Pedig szerintem hozzá kell szoknunk ezekhez a formákhoz nem nemsokára. A jelenleg preferált “klasszikus” formából nem igen tudnak 0,25-0,3-nál jobb légellenállási együtthatót kihozni. Ahhoz sajnos fel kell áldozni a formát a technika oltárán és ebből születnek az ilyen jelenleg megosztó kinézetű autók. Ha mindenkinek ilyen lesz fel sem fog tűnni 🙂 .

Vélemény, hozzászólás?