Még élhetőbb lesz a legnépszerűbb villanyautó, a Nissan Leaf

Új akkumulátort, nagyobb hatótávot kap a Nissan Leaf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Növelt kapacitású, 30 kWh-s akkuval, 250 kilométeres hatótávval folytatja karrierjét a Nissan Leaf, ami nem mellesleg a világ legnépszerűbb villanyautója.


Enyhe, láthatatlan frissítést kap a 2016-os modellévre a Nissan Leaf. Fejlődik információs és szórakoztató-rendszere, új színek jelennek meg a palettáján, de a legfontosabb, hogy eddigi 24 kWh-s akkumulátorát 30 kWh kapacitásúra cseréli a Nissan. A korábbival teljesen azonos méretű, ám növelt energiasűrűségű akkupakk 21 kilogrammal, azaz elenyésző mértékben növeli az autó tömegét, míg hatótávját 26%-kal, 250 kilométerre hizlalja, amivel még többek számára teszi élhető közlekedési alternatívává.
Az eddig is a világ legnépszerűbbjének számító, Év Autója címmel is kitüntetett villanyautó így lépést tart hatótávban frissebb kihívóival, töltése az eddig megszokott módokon lehetséges. Hagyományos konnektoros, közepes és gyors (CHAdeMO) töltés egyaránt elérhető, utóbbival 30 perc alatt 80%-os akkutöltést, azaz legalább 200 kilométeres hatótávot kaphatunk.
Hirdetés
A legújabb Leaf piaci megjelenése jövő év elején esedékes, árát akkor ismerhetjük majd meg. Vélhetően nem lesz komoly felára az újabb verziónak a jelenlegihez képest, ami 8 780 000 forinttól kapható, s ezzel (korábbi villanyautó-összevetésünkben bővebben kifejtve) a legjózanabb emissziómentes autónak számít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?