Még hullócsillag is van az új Rolls-Royce-ban

Sosem látott megoldást mutatott méregdrága különkiadásán a Rolls

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha a csillagos égbolt nem lenne elég, kis szerencsével még hullócsillagot is láthatsz. És ehhez még ki sem kell szállni az acéltetős Rollsból, ez az új varázslata a briteknek.


A Rolls-Royce időről-időre meglepi valami nyalánksággal a vásárlóközönségét, legújabb különkiadásukat Luminary-nek hívják. A Wraith kupéra épülő kiadásból csupán 55 készül majd, és miután megtudod, hogyan készül és mire képes, megérted, miért nem vállalnak többet. Minden Rolls belseje az igazi tűzijáték a minőségi anyagok szerelmeseinek, de a kiváló minőségű bőrkárpitot most hasonlóan tökéletes kivitelezésű és ritka cseh fával párosították. Az ajtókárpitok nagy része is a természetből származó anyagból készül, a könyöklők fölötti sávban apró száloptikák végei világítanak. A 0,08 és 0,19 mm átmérőjű kis fénycsövekből ajtónként 175 van, egyesével illesztik a helyükre hátulról kézzel, hajszál pontosan 45 fokban, különben nem vezetik át szépen a fényt.
Hirdetés

A középkonzolt acélszövettel borítják, a különleges anyagot szintén kézzel illesztik a két ülés közötti részre, ám az igazán érdekeset akkor látjuk, ha felnézünk a plafonra. A fekete tetőkárpitba épített csillagos égbolt már nem újdonság, ellenben itt valahogy elérték, hogy csillaghullás is legyen. Ez pontosan nem tiszta, hogyan is néz ki élőben, de nem kételkedünk benne, hogy valahogyan megoldották. Külsőre elegáns, nem metál, egyszerű szürke fényezésű, a Sunburst névre keresztelt színre különleges, elegáns arany dekort is húznak oldalra és a géptetőre is. A hosszú orrban a BMW nagyágyúja, a 6,6 literes duplaturbós V12-es dolgozik, itt éppen 623 lóerővel és 870 Nm nyomatékkal. A limitált példányszámhoz extramagas ár tartozik, egy ilyen Luminary-ért nagyjából 80 millió forintot kérnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?