Még keményebb lett a legnagyobb Audi: Frissül a Q7 és az SQ7

Ráncfelvarrást kaptak az Audi legnagyobb SUV modelljei

Az Audi Q7, illetve Audi SQ7 modellek is átrajzolt arcot, valamint technikai fejlesztéseket kapnak. Mutatjuk az újdonságokat!

Az új Q7 inkább csak egy erős frissítés, minthogy teljesen új generáció, ám így is rengeteg komoly változást láthatunk a 2015-ben bemutatott, hatalmas, prémiumkategóriás SUV modelleken. Új a hűtőrács és a lökhárító, mindkettő az Audi új, lekerekítettebb dizájnvilágát követi, a LED főfényszórók viszont nem csak látszatra újultak meg. A lézeres HD Matrix lámpatestek komoly előrelépést jelentenek a korábban sem gyenge LED egységekhez képest. Alapáron járnak még a 19 colos könnyűfém felnik, az alumínium tetősínek és a tolatókamera a parkolóasszisztens plusz csomaggal. Az extrák közt három új karosszériaszín és rengeteg külső-belső dekorelem is megjelenik, a feláras felnik pedik akár 22 colosak is lehetnek.
Hirdetés
A beltérben a legfontosabb újítás az infotainment rendszerben keresendő, innentől harmadik féltől származó szoftvereket is támogat a Q7 és SQ7 modellek rendszere. Új vezetéssegítő rendszereket is kap az autó, innentől a sofőr előtti digitális műszeregységen jelennek majd meg a sávváltással és a követési távolsággal, illetve a többi környező járművel kapcsolatos információk is. A hajtásláncok listájában ismerős erőforrásokat találhatunk. 231 vagy 286 lóerős teljesítményszinttel főszerepet kap majd a várható eladások terén a 3,0 literes dízelmotor, a benzines V6 opció 340 lóerős lesz, a csúcsmodell SQ7 pedig gy 4,0 literes V8 elrendezésű erőforrást kap 507 lóerővel. Az SQ7 továbbá fekete külső dekorokat, ovális kipufogóvégeket, illetve sportosabb lökhárítókat is kap a 4,1 másodperces 0-100 sprint mellé. Bár a hazai árakat még nem tudni, a 2024-es modellként megjelenő, frissített Q7 és SQ7 variánsokat 79 300 eurós indulóárral forgalmazzák majd Németországban, ami nagyjából 30,6 millió forintnak felel meg.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?