Még Németországból jön az új B-Merci, mégis olcsóbb a réginél

Kecskeméten jövőre indul a B Merci gyártása, addig jön a német

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel a kecskeméti Mercedes-gyárban csak jövőre indul el a B-osztály gyártása, az első példányok Németországból érkeznek.

Ahogyan az a Délmagyar.hu cikkéből[/url] kiderül, az első B-osztályos Mercedesek már e hónapban megérkeznek Kecskemétre.
Egyelőre Németországból, a márka radstadti üzeméből kapja a kecskeméti Hovány márkakereskedés is azt a modellt, ami jövő év első negyedétől szinte a szomszédjában, a Mercedes-Benz első magyarországi gyárában készül majd. Noha a B-osztály egyelőre még igazi német Mercedes - és minőségével nyilván a hazai is azzal azonos lesz -, a korábbi, részletes B-osztály bemutatónkban olvashatóan elődjénél nagyobb és sokkal modernebb újdonság a kifutó verziónál (egymáshoz közelítő teljesítménnyel) alacsonyabb áron kapható.
A korábbinál erősebb B 180 BlueEfficiency verzió az előd 7 707 000 forintos alapárával szemben az újból már 7 134 000 forintért hazavihető, s hasonló mód a többi verzió is olcsóbb lett. Ennek oka egyebek mellett, hogy az új B-osztály teljesen új, a korábbiaknál kisebb, 1,6 literes (122 vagy 156 lóerős) benzines, illetve 1,8 literes (109 vagy 136 lóerős) dízel motorokkal kapható - mindegyik egység turbós.
Hirdetés
Az alapáras, 6 fokozatú manuális váltó helyett mindegyik verzióhoz rendelhető lesz az új, kétkuplungos, 7 fokozatú automata váltó és az alapáron is teljes (7 légzsák, ESP) biztonságot adó B-osztályhoz a fél évvel ezelőtt még a C-osztályban is újdonságnak számító távolságtartós tempomat, valamint temérdek egyéb, a kompakt autók között ma még különleges extra-felszerelés is elérhető. Az első, november 19-én érkező szállítmányból vásárlók pedig külön igazolást is kapnak arról, hogy autójuk a legelsők közül van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?