Még tovább gurul a Kia e-Niro: már 485 km a hatótávja!

Már 485 km a Kia e-Niro hatótávja!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia e-Niro európai változata a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, hatótávjával a korábbi információkra is rálicitál.

Bár korábban[/url] már hírt adtunk a Kia Niro tisztán elektromos változatáról és annak dél-koreai bemutatójáról, de most úgy tűnik, hogy az idei Párizsi Autószalonra sikerült még tovább fejleszteniük a járgányt. Aminek az értékesítését egyébként még az idén elkezdik, már Európában is.
Kategóriája egyik leginkább teljes értékű, tisztán elektromos és teljesen emissziómentes autójaként fogadhatjuk, a Kia 7 éves és 150.000 km-es garanciája az e-Niróra – valamint annak villanymotorjára és akkumulátorára – korlátozás nélkül érvényes. Így a megbízhatóságra már nem lehet panasz, de a vezetési élmény és a hatótáv sem hagy maga után kívánni valót.
Az e-Niro ugyanis a 64 kWh-ás akkumulátorral felszerelve és a vegyes WLTP ciklust nézve 485 km-ig jutott egyetlen feltöltéssel, míg a szintén WLTP-s városi teszten 615 km-t teljesített. Ezzel a hatótávval egyébként számos benzines illetve dízeles autót is lekörözött, ráadásul gyorstöltéssel már 54 perc alatt 80%-osra tölthető.
Hirdetés

De nem lehet panasz az alapáras, 39,2 kWh-os akkus modellre sem: ez a WLTP vegyesüzemi minősítése alapján egy töltéssel 312 km megtételére képes. Az e-Niro számos innovatív technológiával igyekszik növelni a hatótávját. A villanymotort motorféküzemben generátorként működteő regeneratív fékezésen túl ilyen például a vitorlázó üzemmód szabályozója (CGC) és a Predictive Energy Control (PEC) is. Utóbbi kettő a navigációs rendszerrel együttműködve figyelembe veszi az út vonalvezetését és a domborzati viszonyokat is, ezek alapján tesz javaslatot a vitorlázó (szabadon guruló) üzemmód használatára.
Ami pedig a lóerőket illeti, a 64 kWh-os akkucsomaggal felszerelt változat 204 LE-s (395 Nm) villanymotorral fut, és mindössze 7,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. A 39,2 kWh-os akkucsomaggal ellátott alapmodellek pedig 136 lóerősek, így 9,8 másodperc alatt juthatnak el az állórajtból 100 km/h-ra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.20. at 23:54
    Permalink

    ha város 615 km, tattermódba, akkor az nem vészesen rossz, megnézném kicsit nyomogatva (ha ez megy egyáltalán? 😀 ) mennyit menne, bár akkor jobban táplálna vissza is, talán nem lenne vészes.

    autópályán, zenével, klímával 3 emberrel 130-140-es tempóval (olykor 160ra gyorsítva) mennyit mehet el? ez is egy 100%-os élethelyzet.

Vélemény, hozzászólás?