Megálmodták az ős-quattro villanymotoros reinkarnációját

Egyelőre csak virtuálisan és nem is hivatalos Audi projektként kelt életre az ur-quattro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy német cég, az E-Legend kíván újra életet lehelni az Audi Sport quattróba, annak is az S1 változatába, ami a rali történelmének is meghatározó alakjaként vonult be a történelembe.

Az EL1 néven futó projekt papíron, vagyis monitoron nagyon jól mutat, tényleg magán hordozza az Audi Sport quattro vonalait, persze modernebb kidolgozásban. Annak érdekében, hogy valóban sportautóvá váljék három villanymotor gondoskodik a hajtásáról. Egyet az első tengelyre, kettőt a hátsóra szereltek. Összteljesítményük eléri a 804 lóerőt, az energiát pedig 90 kilowattórás akkupakk tárolja. Az autó ugyanazt a 800 voltos rendszert kapja egyébként, amit a Porsche Taycan is, szóval arra alkalmas helyen nagyon gyorsan fel is tölthető. Hatalmas ereje 2,8 másodperces gyorsulást eredményez 100 km/h tempóra, de a 200-hoz sem kell több 10 másodpercnél. Hatótávban 400 kilométert ígér, vagy két kört a Nordschleifén a SportPlus módban, ahol elszabadulhat minden lóerő, tekintet nélkül a hatótávra. Az eddigiekből úgy tűnhet, mintha valódi autóról lenne szó, pedig egyelőre tényleg csak a virtuális térben létezik. Ám az E-Legend komolyan gondolja a megépítését. 30 darabot akarnak elkészíteni jövőre, amiket fejenként 1,19 millió dollárért, tehát körülbelül 345 millió forintért adnak majd. Ha sikerrel zárul az EL1 projekt, akkor jöhet az EL2, ami a Lancia Stratos HF Stradale újraértelmezése lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?