Megérkezett a Porschék királya!

Porsche Panamera Turbo S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

550 lóerős motor, 911 GT3 RS modellt alázó gyorsulás, és alapáron seregnyi extra - ez a Porsche Panamera Turbo S, amely árban nem, csak erőben száll el.


A 911 Turbo S és a Cayenne Turbo S után a négyüléses, négyajtós Porsche sportkocsi, a Panamera is megjelenik az exkluzív gyári kiadásban. A 4,8 literes, V8-as turbómotor (és néhány fontos részlet, pl. a kipufogórendszer) átdolgozásával 550 lóerőt varázsoltak elő mérnökök, a nyomatéki csúcs 800 Nm környékén alakul, de szerencsére az autó alatt 4x4 hajtás dolgozik, így az erő átvihető az útra. Ennek kétségtelen bizonyítéka a 0-100-ig tartó remek gyorsulás, amelynek 3,8 másodperce két tizeddel jobb, mint a pályára kihegyezett, alaposan lefogyasztott 911 GT3 RS ugyanezen értéke. A Panamera Turbo S az Autobahnon sem jön zavarba, 307 km/órás végsebességével meggyőzően tud hasítani a belső sávban, és ne feledjük, az utastérben négyen ülhetnek kényelmesen, és hátul tisztességes méretű csomagtartóba pakolhatók a holmik. A gyár szokása, hogy a Turbo S modellek extrákkal igen gazdagon ellátva kerülnek a tulajdonosokhoz, és ez a Panamera esetében is fennáll, de ettől függetlenül az áremelkedés mértéke a Porsche szerint nem lesz eltúlozva - az autó nem csak kimagasló teljesítményével, hanem ugyanilyen ár/érték arányával is örömet fog okozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?