Megérkezett a világ legfürgébb autója

A Tesla piacra dobta a Model S P100D-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak az Egyesült Államokban rendelhető, ott viszont akár már szeptemberben átvehetik Teslájukat 100 kWh-s akkumulátorral a leggyorsabbak.

Kétségtelenül hatásosabb apránként csöpögtetni az újdonságokat, hogy mindig legyen valami újdonság, így még többször kerülhet a figyelem középpontjába a márka. Ügyesen csinálja ezt a Tesla, ráadásul most is csak az amerikai honlapon rendelhető az új, 100 kWh-s akkucsomag és csak P100D kivitelben. A hangsúlyt tehát a menetteljesítményekre helyezi a Tesla, bár a hatótáv is jelentősen nőtt. Az európai mérési mód szerint a korábban jósolt 613 kilométerre emelkedett a Model S egy töltéssel megtehető távolsága, míg a Model X hivatalosan legfeljebb 542 kilométert megy el töltéstől töltésig.
Hirdetés
A Model S P100D 2,5 másodperc alatt ugrik 60 mérföldes, azaz 96 kilométer/órás tempóra, és a Model X-nek sem kell ehhez több 2,9 másodpercnél. Mindez azonban 20 000 dolláros felárat jelent az eddigi legdrágább P90D modellekhez képest, ami a Model S esetében 134 500 dollárt – 36,9 millió forintot – jelent, a Model X viszont csak egy ezressel kerül ennél többe. Igaz, ebbe az árba már a Ludicrous mód is beleértendő. Akik pedig a közelmúltban rendeltek P90D modellt, de még nem kapták meg autójukat, azok 10 ezer dollárért módosíthatják rendelésüket P100D-re. Sőt, a már P90D-vel furikázók is „tuningoltathatják” Teslájukat P100D-re, az akkucsere miatt borsosabb, 20 ezer dolláros felárért. Mindezt még annyival egészíti ki a Tesla, hogy minden jelenlegi Tesla vásárló hozzásegíti a vállalatot az olcsó Tesla, vagyis a Model 3 gyártásának elindításához. Egy autógyártó, amely összefogásra biztat?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?