Megindultak a kedvezmények a 2,5 milliós állami ártámogatásért

Újabb villanyautók kerültek a 11 milliós küszöb alá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az várható volt, a márkák máris egymásra licitálnak a kedvezményekkel, hogy autóik a 11 millió forintos vételár alá tolva megkapják a 2,5 millió forintos ártámogatást.

A hét legfőbb híre, hogy június 15-től új villanyautó-támogatásra lehet pályázni. A legfeljebb 11 millió forintba kerülők vásárlásához 2,5, a 11-15 milliósakra 0,5 millió forintos állami pénz jár. Tegnap körbe is jártuk, mely modellek férnek a 11 millió forintos küszöb alá, de ahogyan az várható volt, a forgalmazók máris megkezdték az akciózást, hogy minél több autó legyen a növelt állami kedvezménnyel elérhető.
Hirdetés
A vadonatúj Opel Corsa-e például a 11,41 millió forintos listaár helyett már most is elérhető 10,49 millió forinttól, magyarán az állami támogatással 8 milliótól (de még további kedvezmény is várható hozzá), míg a Hyundai a korrekt hatótávú és praktikus Ioniq Electric és a vagány Kona Electric alapverzióját is 10,99 millió forintra akciózta le, ráadásul raktári autókból lehet válogatni. Közös bennük, hogy 300 kilométeres hatótávot, már teljesen jó használhatóságot adnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?