Megint a dízelesekre járhat rá a rúd

A benzin kevesebbet, a dízel többet drágulhat a következő héten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten csak a gázolaj ára emelkedett, a következőn már a benziné is növekedhet, búcsúzhatunk 400 forint alatti árától, fokozott drágulás a dízelnél várható.

Folytatódott a héten a forint gyengülése, és ez sajnos a benzinkutakon is jó eséllyel érződni fog. E héten drágult már 2 forinttal - zömében a forintnak köszönhetően - a gázolaj, s a következőn újabb áremelés várható.
Hirdetés

A héten a benzin világpiaci ára 0,4 százalékkal, a gázolajé 1,2 százalékkal emelkedett, ráadásul közben a dollár középára is feljebb került 1,22 százalékkal (így a benzinnél összességében 1,6, a gázolajnál 2,4 százalékos a drágulás). Mindez a töltőállomásokra 2 forintos emelést hozhat a 95-ösnél, melynek így búcsúzhatunk mostani, 400 forint alatti árától. Átlagára 401 forintra várható, míg a dízelnél 2-3 forintos emeléssel 416-417 forintos középár jósolható. Az üzemanyagárak még így is egy évvel ezelőtti szintjüknél alacsonyabban maradnak, és természetesen a töltőállomások között jelentősen, literenkénti 20-30 forinttal is eltérhetnek. Aki olcsóbb kút mellett halad el, annak ajánlott tankolnia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?