Megint lesz SUV kabrió, de most a Volkswagentől

Azt gondolnánk, semmi szükség rá, ám a Volkswagen nem tévedhet ekkorát!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a Range Rover Evoque-ból már nem készül kabrió, itt az idő másnak meglépni a nyitható tetős SUV-t, ezzel most a Volkswagen lesz az egyetlen a piacon.

Ki gondolta volna, hogy szüksége van a világnak nyitható tetős SUV-ra? Pedig divatos, csak annyira rétegmodell, hogy a történelemben csak kevesen merték meglépni és ők is felhagytak már vele. Városi szabadidő-autóból kialakított nyitható tetős verziója a Nissannak és a Range Rovernek volt a közelmúltban, Európa pedig csak az utóbbiból kapott. Az Evoque második generációjából viszont már nem készül, pedig még szerintük is megvolt a maga piaca, ezeket az ügyfeleket fogja most magához édesgetni a Volkswagen, ugyanis már készül a világ új és egyetlen SUV kabriója, méghozzá a T-Rocból.
Hirdetés
Lencsevégre kapták az erősen álcázott modellt, ám a lényeg persze így is tökéletesen látszik. Ahogy az is, hogy kétajtós lesz és vászontetős, az álcázással valójában nem tűnik szinte semmivel sem idegenebbnek, mint a legutóbb a 6-os Golfból készült kabrió. A T-Roc kabrió nem is áll a leköszönt modelltől túlzottan messze, hiszen az MQB padlólemezre épül, lényegében a Golf méreteivel. Ezzel a Volkswagen két legyet üthet egy csapásra, mivel a Golf kabrióra és a SUV kabrióra vágyókat is ki fogják tudni szolgálni egyetlen modellel. A T-Roc kabrió már a tesztelések utolsó fázisában jár, nem csodálkoznánk, ha már idén bemutatkozna, de legkésőbb 2020-ban biztosan megismerjük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?