Megjött az ötajtós Audi A1

Bemutatkozik az Audi A1 Sportback

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Váratlan az ötajtós Audi A1 leleplezése, de nincs különösebb meglepetés, a világpremiert feltehetően a Tokiói Autószalonon tartják a németek.

Az Audi már 2008-ban, Párizsban jelezte, hogy A1-es miniautóját öt ajtóval is fogja gyártani, és most lőn, különösebb hírverés nélkül lerántották a leplet a háromajtóssal egyező méretű, 3,95 m hosszú, 1,75 m széles, 1,42 m magas, 2,47 m tengelytávú új változatról.
Az A1 Sportback formáján nincs sok lamentálni való, az egyetlen különlegesség az ötajtós A1-gyel kapcsolatban, hogy teteje a karosszéria fényezésével áll kontrasztban, az első képeken látható vörös és narancssárga autókon épp fekete. Az utastérrel kapcsolatban is csak annak, pontosabban a hátsó ülések megközelíthetősége változott a két plusz ajtó által. Alapméretével a háromajtósé, 270 literes a csomagtér, az üléshajtással elérhető 970 literes méret 50 literes többletet jelent.
Hirdetés

Az A1 Sportback motorválasztéka is megfelel a háromajtósénak, 1,2 (86 LE) és 1,4 literes (122, 185 LE) TFSI benzinesekkel, valamint és 1,6-os (90, 105 LE), valamint 2,0 literes (143 LE) turbódízelekkel lesz kapható. Az ötajtós A1 világpremierjét a sajtónapjaival november 30-án kezdődő Tokiói Autószalonon tartja az Audi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?