Megjöttek az első képek az új Kia Sorentóról

Egyelőre csak kívülről mutatták meg a Kia új szabadidő-autóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szögletesebb megjelenéssel próbál hódítani az új Kia Sorento, amely márciusban a Genfi Autószalonon debütál élőben.

Az új Kia Sorento formatervezői több „geometrikus részlettel ruházták fel a szabadidő-autót, miközben az arányok nyújtottabbak”. A meghatározás a hivatalos sajtóanyagból származik, ám ezt rövidebben mondhatnám úgy is, hogy „kockább lett” az autó, avagy hordoz magában egy kicsit például az USA-ban forgalmazott még nagyobb SUV-ból, a Telluride-ból. Bár az új Sorento arcán vízszintesen nyújtottak a fényszórók, a tigrisorr hűtőmaszkot továbbra is messziről felismerhetővé teszi, hogy milyen márkájú autót látunk. A tengelytávolság megnőtt, viszont a túlnyúlások rövidebbek lettek elöl és hátul egyaránt. Az A-oszlopok pedig 30 milliméterrel kerültek hátrébb az első tengely vonalához képest. Látványos megoldás az is, ahogy az oldalsó karaktervonal a hátsó lámpatestekben folytatódik, és hátulnézetből látszik igazán a nagy amerikai testvérrel a rokonság. Nem is tagadják, hogy az új Sorento a koreai, az amerikai és az európai tervezőstúdiók közös gyermeke.
Hirdetés
Az autó utasteréről egyelőre nem mutattak képeket, illetve a pontos technikai adatokat sem hozták nyilvánosságra, azonban az biztos, hogy hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz, valamint a legfrissebb vezetéstámogató rendszereket kapja. Március 3-án viszont minden információ megosztanak róla a Genfi Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?