Megkenték a Hungaroringet

Talmácsi tesztelte a Hungaroring új festését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csúszásmentes festékkel újrakenték a mogyoródi pálya rázóköveit, szegélycsíkjait, a teljes boxutca felületét és a rajtrácsot is.


Elhárult az egyik legfontosabb akadálya annak, hogy az F1-es és WTCC-futamoknak is otthont adó Hungaroringen ismételten nemzetközi gyorsasági motorversenyeket rendezzenek, miután az előírt módon és a nemzetközi szövetség (FIM) által ajánlott, csúszásmentes festékkel újrafestették a mogyoródi pálya rázóköveit, szegélycsíkjait, a teljes boxutca felületét és a rajtrácsot is.
Hirdetés
Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a munka elkészült, és immár minden feltételnek megfelel a pálya, hogy nemzetközi motorversenyt is rendezhessenek rajta. A pályát Magyarország egyetlen gyorsasági motoros világbajnoka, a 2007-ben a 125 köbcentiben győztes Talmácsi Gábor tesztelte több órán keresztül.
"A munkával elkészültünk, immár minden nemzetközi és hazai előírásnak megfelel a pálya, így semmi akadálya nincs annak, hogy a nemzetközi szövetségtől megkapjuk a versenyengedélyeket. Mielőtt a FIM szakemberei leellenőriznék a munkálatok elvégzését, felkértük Talmácsi Gábort, hogy egy mindenre kiterjedő teszten győződjön meg arról, hogy a Hungaroring tökéletesen alkalmas gyorsasági motorversenyek megrendezésére"- fogalmazott Szalay.
Talma öt órán át tesztelte a pályát, és amikor leszállt Hondája nyergéből, igencsak elégedetten beszélt a pályán tapasztaltakról. "Alapos teszten vagyok túl, és örömömre szolgált, hogy a Hungaroring engem kért fel erre a feladatra. A tapasztalataim nagyon jók, úgy érzem, most már megkaphatja a licencet a mogyoródi pálya. Az újrafestett rázókő és fehér csík tapadása végig megfelelő, és jól ki lehet motorozni a rázókövekre. A 14-es kanyar új aszfaltot kapott, aminek így szintén sokkal jobb lett a tapadása. Nagyon jól éreztem magam a teszt során, és ez az újrafestett pálya nemcsak az utcai motorosok, hanem a versenyzők számára is alkalmas és biztonságos a gyakorlásra és a versenyzésre egyaránt."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?