Megkülönböztető jelzést használó mentőautó ütközött autóbusszal

Tragikus: ketten meghaltak, húszan sérültek egy balesetben Szolnokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerda este egy megkülönböztető jelzést használó mentőautóval ütközött össze egy autóbusz Szolnokon.


Szolnok belterületén történt a tragikus baleset, amiben ketten is életüket vesztették, húszan sérültek. A legfrissebb információk szerint egy megkülönböztető jelzést használó, épp mentést végző mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött.
Hirdetés

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek szerda este elmondta, a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Állapotukat a helyszínen stabilizálták, majd őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel ellátás után. A Honvédkórház intenzív osztályára szállított mentőápoló állapota stabil, életveszélyes, többszörös koponyatörést, bordatörést szenvedett és egyéb sérülései vannak, jelenleg vizsgálják - nyilatkozta Muzsay Ildikó orvos ezredes, a Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézetének vezetője.
A buszon összesen húsz ember szenvedett sérülést, de csak egyikük súlyosan, a többiek könnyebben - ennek ellenére további vizsgálatokra mindenkit kórházba szállítottak. A sérültek között két gyermek is van, az ő állapotuk kielégítő, stabil - mondta el Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója az M1 aktuális műsorában. A sérülteknek jobbulást kívánunk, az elhunytak hozzátartozói számára pedig részvétünket fejezzük ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.06.29. at 21:52
    Permalink

    jól látom, hogy nem kereszteződésnél kapta oldalba a mentőt a busz? az autóút alapján, az ütközés alapján és az alapján, hogy eső volt, arra tippelek, hogy a mentő sofőrje megcsúszott (figyelmetlenség,sietség vagy valaki miatt) és belezúztak a buszba….ha rekonstruálnom kellene az esetet ebből a pár dologból.

    namármost ilyen időben a száguldozás kevésbé kifizetődő, száraz időben lehet megfogta volna, de így értelmét vesztette a siettség, mert a beteg így mindenképp meghalt és a sofőr is (szomorú). Értem én, hogy jót akartak, de kétélű fegyver ez ilyenkor…..ha ennyire súlyos a beteg, olyankor nem ártana helikoptert hívni és akkor nem veszélyeztetnék saját maguk és sok másik ember életét.

Vélemény, hozzászólás?