Meglepetés: ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagok pénteken!

A valuta-árfolyamok még tovább emelik a hazai üzemanyagok árát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cím egyértelműen irónia, hiszen várható volt az üzemanyagárak további emelkedése. Mutatjuk, hogy a forint újabb mélyrepülésének hatására mennyivel lesz drágább a benzin és a gázolaj a hétvégére.

Ahogy a Holtankoljak.hu legfrissebb közleményében is olvasható: "Nincs megállás az üzemanyagáraknál: robognak felfelé az árak." Az oldalon ezzel a kijelentéssel természetesen a beszerzési árakra gondolnak, amelyek a gázolaj esetében 20 forinttal, a benzin esetében pedig 10 forinttal emelkednek pénteken. Az arra jogosultakat továbbra is védi a 480 forintos hatósági ársapka, ám a piaci áron tankolóknak, illetve a prémium pisztolyokat leemelő autósoknak holnaputántól számolniuk kell az újabb emelkedéssel.
Hirdetés
A várható drágulás után egy liter benzin piaci átlagára 705 forint lesz, míg ugyanennyi gázolajért átlagosan 841 forintot kérnek majd el a töltőállomások kasszáinál. A világ olajpiacának tényezői mellett most jelentősen beleszámít a képletbe a forint árfolyama is, amely egyre tovább gyengül a dollárral szemben: jelenleg egy dollár értéke 442,7 forint felett jár. Sajnos jelenleg aligha látni a fényt az alagút végén, amíg ugyanis vagy a piaci helyzet, vagy a forint árfolyama nem javul jelentősen, addig nem érdemes tartós visszaesésre számítani a hazai üzemanyagárak terén sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?