Megnövelték a BMW i3 akkukapacitását

Növelt teljesítményű akkumulátor és új csomagok érkeztek a BMW i3-hoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elektromos autók szegmensében meghatározó BMW i3 ismét frissült, méghozzá az akkumulátor terén, amivel mostantól akár 310 kilométert is megtehet egy töltéssel a WLTP ciklus szerint mérve.


Apránként frissül a BMW i3, mely 2013-as megjelenésekor 22,6 kWh-nyi akkukapacitással debütált, ami mára közel megduplázódott. A legújabb frissítés, ami most érkezett, már 42,2 kWh-nyi kapacitású akkumulátorral kerül a piacra, amit a BMW szokásához híven nem ezzel az adattal, hanem a 120 amperórás tárolókapacitással hirdet, mely érték pontosan kétszer annyi, mint az i3 legelső verziójáé. A legfontosabb viszont az, hogy a folyamatosan fejlődő akkumulátor gyártástechnológiának köszönhetően az egység fizikai mérete nem változik, vagyis az i3 súlya és menettulajdonságai is változatlanok.
Változik persze a hatótávolság, melyet a BMW már mind a két mérési ciklusnak megfelelő érték szerint közöl. A legfrissebb, valós körülmények között mért érték (WLTP) szerint az új i3 120 Ah hatótávolsága 285-310 kilométer, míg a 184 lóerős villanymotorral hajtott i3s értéke 270-285 kilométer között mozog. Általános napi használat mellett állítólag egységesen 260 kilométeres hatótávolságot vállal a gyártó, ez vélhetően hozható is lesz a 13,1, illetve 14,6 kWh/100 km fogyasztású i3-mal és i3s-sel.
Hirdetés

Nem ez az egyetlen változás, az i3s érkezésekor megjelent új külső elemek mostantól az i3 120 Ah kínálatában is elérhetőek egy exkluzív sportcsomag részeként. Ehhez tartozik az i3s-ben debütált ültetett sportfutómű is a keményebb lengéscsillapítókkal és rugókkal, de az új iDrive, a matrix funkciós LED fényszórók és egy új árnyalatú utastér, melyet Loft néven találunk ezentúl az i3 konfigurátorában. A frissített i3 és i3s új fényezéseket is kap a kínálatba, melynek legkülönlegesebb darabja a Frozen Grey mattszürke kiegészítőkkel megbolondított Jucaro Beige bézsárnyalatú.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?