Méhek ezrei leptek el egy környezetbarát szabadidő-autót

Több ezer méh kívánt bejutni a Mitsubishi Outlander PHEV csomagterébe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A méhek kommunikációs rendszerét, meg persze tekintélyelvűségét mutatja, hogy a beszorult méhkirálynőt több ezer alattvalója kívánta követni.


Ijesztő látvány fogadta egy Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle, azaz konnektorból tölthető, hatótávnövelős hibrid) szabadidő-autó tulajdonosát Angliában. Autója faránál több ezer méh zümmögött, amelyeket addigra egy helyi vadőr riasztása alapján már próbáltak is begyűjteni a helyszínre vezényelt méhészegyesület tagjai. Bár az akció sikeres volt, és a méhészek "sérülés nélkül" végezték munkájukat, a méhek dobozát egy közeli bárból érkező férfi szabad kezével megfogva több csípést szenvedett.
Hirdetés

Még nagyobb problémát jelentett, hogy a méhek másnap visszatértek. Begyűjtésük ugyanis csak felületi kezelés volt. Nem kevesebb, mint 5 méhész próbára tevése kellett ahhoz, hogy megtalálják a királynőt, aki egyébként a méhek által is jól mutatva a csomagtérajtóba repült és szorult be. Egy biztos, a Mitsubishi - főként Angliában - nagyon komoly reklámot kapott a méhkirálynőnek köszönhetően az itthon zöld rendszámra jogosult, ezért egyre több példánnyal látható Outlander PHEV számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?