Melyik a legjobb luxus SUV terepen?

Nézd meg, mit tudnak terepen a luxus SUV-ok! Mármint az elakadáson kívül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kilenc méregdrága városi terepjárót fogtak vallatóra egy „SUV csata” elnevezésű YouTube csatornán. Nagyon tanulságos, érdemes végignézni!

Rendszerint a terepjáró képességeket is megemlítik a gyártók, sőt mi több, néha kidomborítják a luxus SUV-ok brosúráiban. De mi a valóság? Tényleg bátran kimerészkedhetünk ezekkel a terepre. Főleg, hogy utcai gumiabroncsokkal szerelik fel őket. Ennek járt utána a SUV Battle csatorna. Kiválogattak 9 modellt, ám azt már a videó elején elmondják, hogy nem teljesen egyenlő a mérkőzés. Ugyanis a modellek más-más motorral vannak felszerelve, tehát más a teljesítményük is. Arról nem is beszélve, hogy még a vezető sem ugyanaz a személy, márpedig ezen is sok múlik. A videóban szerepel az Audi Q7 és Q8, a BMW X6 és X5, a Jeep Grand Cherokee, a Mercedes GLE, a Lexus RX 350, a Range Rover Sport és a Volvo XC90. Nem akarom lelőni a poént, hiszen érdemes végignézni a fél órás videót, de néhány érdekességet azért elárulok. Például a két BMW közül a legtöbben valószínűleg az X5-ben látják a jobb terepjárót, ám mégis az X6 mászott fel könnyebben a dombtetőre. Ugyanakkor az talán nem meglepő, hogy a Lexus RX teljesített a legrosszabban terepen, szóval vele nem érdemes kockáztatni a kalandozást. Az Audi Q8 pedig újfent bizonyította a négykarikás márka quattro rendszerének ügyességét.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?