Merész vonalakkal csábít az új Kia Optima

Üde színfoltja lesz a középkategóriának az új Kia Optima

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tegnap még néhány skiccel fokozta a várakozás izgalmait a Kia, hogy aztán ma teljes valójában megmutassa az új Optimát.

Az első, még sötétbe burkolózó skiccek után most már titkolózás nélkül megmutatta a Kia az Optima következő generációjának vonalait. Miközben a „tigrisorr” hűtőmaszk továbbra is ott díszeleg az autó frontján, azért a generációváltás jelentős formai megújulást hozott. Ahogy a skicceken is látható volt, a tetővonal kupésan lejt hátrafelé, míg a rövid far kevésbé kelt limuzinos hatást. Szintén megmaradt a skicceken is látott, teljes szélességben végigfutó hátsó fénycsík, amelyről már messziről felismerhető lesz az új Optima. Ugyanígy az első fényszórók is megtartották egyediségüket, amit főleg a nappali LED-fény kacskaringós csíkja tesz igazán karakteressé.
Hirdetés
Az új Optima 4905 mm hosszú és 1860 mm széles, ami azt jelenti, hogy 5 centivel hosszabb és 2 centivel szélesebb az elődjénél. Miközben a magassága csökkent kettő centivel 1445 milliméterre, a tengelytávolsága pedig nőtt 4,5 centit, 4850 milliméterre. Az utastérről viszont továbbra sem mutattak még képet a Kia illetékesei, illetve a motorpalettáról sem árultak el semmit. A Dél-Koreában K5 néven futó típust a hazai piacán még idén elkezdik forgalmazni, Európába viszont lehet, hogy csak jövő év végén, vagy 2021-ben érkezik meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?